Romanii vor divorta la notar! Presedintele a promulgat Legea micii reforme in justitie

Traian Basescu spune ca Legea pentru accelerarea soluctionarii proceselor este importanta pentru reforma justitiei.

 

"Astazi am promulgat o lege extrem de importanta in mica reforma in justitie, legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor. Legea va face ca procesele sa se judece mai repede si mai bine", a spus Basescu.

 

Presedintele a spus ca legea prevede infiintarea institutiei judecatorului delegat pentru judecarea recursurilor, care intocmeste un raport care se prezinta completului de judecata, in care judecatorul delegat propune si solutiile. De asemenea, legea prevede interzicerea evacuarilor din imobile in perioada de iarna, intre 1 decembrie si 1 martie. Aceste proceduri vor trebui amanate pana in 1 martie.

 

Potrivit presedintelui, legea "statueaza introducerea divortului pe cale administrativa, la notar. Notarul poate valida divortul. Aceasta prevedere intra in vigoare la 60 de zile după publicarea in Monitorul Oficial". La Inalta Curte de Casatie si Justitie se va desfiinta completul de 9 judecatori si se infiinteaza, la fiecare sectie, civila si penala, cate doua complete.

Comentarii Facebook