Raluca Turcan, către un român care se plânge că nu se poate trăi din salariul minim: ”Să ne concentrăm şi pe part-time-uri”


Un bărbat din Slatina i-a spus Ralucăi Turcan, ministrul Muncii, că în România nu se poate trăi cu salariul minim pe economie. Replica a fost să își caute și un loc de muncă part-time.

Cetățeanul i-a explicat faptul că nu se poate trăi cu 1.340 de lei pe lună, atât cât este salariul minim pe economie, iar Raluca Turcan i-a recomandat să se angajeze la un loc de muncă part-time.

Cetățeanul: Doamna ministru, dumneavoastră credeţi că în România se poate trăi cu salariul minim pe economie? Cu 1.340 de lei?

Raluca Turcan: Foarte greu, foarte greu. Greu, vă cred… Auziți, dar fiți atent! Cât munciți? 8 ore, nu?

Cetățeanul: 8 ore.

Raluca Turcan: Și mai faceți ceva pe lângă?

Cetățeanul: Am face, dar nu avem.

Raluca Turcan: Agricultură?

Cetățeanul: Agricultură nu, că nu avem pământ.

Raluca Turcan: Deci fiți atent! Faceți așa un tur. Part-time-uri sunt? Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile.

Raluca Turcan a încasat anul trecut un venit de 122.000 de lei de la Parlamentul României, 22.000 de la Guvern și 50.000 de lei de la Universitatea București. Acestor sume li se adaugă încă 2000 de euro pe lună sume forfetare de la Parlament. 

Comentarii Facebook