Noua Dreaptă protestează în fața ambasadelor Ungariei de la București și Chișinău

 

Organizația Noua Dreaptă a protestat la București și Chișinău în fața ambasadelor Ungariei. 

 

Protestul a început la ora 12:30, față de acțiunile gândite la Budapesta pentru a distruge imaginea Marii Uniri din 1918 și a Centenarului Unirii pe care îl aniversăm în acest an în ambele state românești, spun reprezentanții organizației.

 

Dacă România este amenințată, și Basarabia e amenințată. Dacă România e jignită, și Basarabia e jignită. Chiar dacă suntem două state (din cauza marilor puteri, nu a noastră!), SUNTEM O SINGURĂ NAȚIUNE și nu uităm că Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Patria-Mamă România.

 

Vom protesta astăzi față de bugetul de sute de milioane de euro alocat de guvernul de la Budapesta pentru contracararea Centenarului dar și față de proiectul legislativ privind Statutul de autonomie al așa-zisului “ținut secuiesc”, susținut de Budapesta și depus la Parlamentul României de un deputat UDMR, Kulcsar Terza Jozsef, care in prealabil a efectuat o vizită de „documentare” în... Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia!

 

Se pare că deputatul UDMR a fost atât de încântat de modelul rusesc din Găgăuzia încât l-a inclus în expunerea de motive a proiectului de autonomie a așa-zisului “ținut secuiesc”!

 

Întrucât UDMR, care militează pentru segregare și separatism în județele Covasna și Harghita din România, și-a unit forțele cu separatiștii din Găgăuzia, ne-am unit și noi forțele cu cei care luptă peste Prut împotriva oricăror forme de separatism și vom organiza astăzi două proteste simultane, la ora 12:30 la ambasadele Ungariei de la București și Chișinău!”, se arată într-un comunicat al organizației.

 

Comentarii Facebook