Lia Olguţa Vasilescu recunoaște că salariile mici au scăzut: Nu e vina noastră

 

Ministrul Muncii precizat că nu e vina guvernanților că salariile mici au scăzut ca urmare a schimbărilor fiscale operate.

 

Despre grefieri, Olguţa Vasilescu a afirmat că ”nu este o problemă a ministerului Muncii, pentru că pe legea salarizării le cresc salariile. Este foarte adevărat că lor (grefierilor) li se calculează veniturile diferenţiat pentru fiecare curte de apel în parte şi ne estre greu şi nou să înţelegem de unde vin aceste inechităţi. Joi am cerut o situaţie consilierilor, la nivelul ţării, şi mă voi întâlni cu ei să lămurim lucrurile”.

 

Grefierilor le-au scăzut lefurile cu sume cuprinse între 36 de lei și 500 de lei, prin trecerea contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat.

 

Profesorii şi a personalul auxiliar din şcoli s-au plâns de scăderea veniturilor în ianuarie, dar ministrul Muncii a pus totul pe seama ordonanţei care impune plata CAS şi CASS la nivelul salariului minim pe economie şi pentru angajaţii cu timp parţial de muncă, (excepţie fac pensionarii, studenţii, persoanele cu handicap şi cele care au deja un contract full time). 

 

În mod normal, în sistemul bugetar n-ar trebui să avem angajaţi fără normă întreagă, i-am rugat pe cei de la ministerul Educaţiei să completeze aceste norme, chiar cu ore distribuite între mai multe unităţi de învăţământ, astfel încât să nu se mai ajungă în astfel de situaţii, pentru că le este dificil şi celor de la finanţe când calculează contribuţia să nu le scadă netul. (...) Am vorbit cu ministerul Finanţelor să găsească o soluţie, probabil că statul va completa de asemena manieră aceste contibuţii, astfel încât să nu se mai ajungă în situaţia ca veniturile să scadă de la 500 la 300 de lei. Căutăm variante compensatorii, dar soluţia corectă este întregirea normelor”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu la Realitatea TV.

Comentarii Facebook