Clujenii pot cumpăra de azi biletele de autobuz prin SMS. Vezi cât costă o călătorie


Clujenii vor putea plăti biletele pentru mijloacele de transport public, atât în oraș, cât și în zona metropolitană, începând de miercuri, prin intermediul unui SMS.

De astazi biletul de autobuz are o alternativă, plata prin SMS. Cu alte cuvinte, daca nu ți-ai luat bilet sau l-ați uitat acasă, printr-un simplu SMS, la numărul 7478 puteți achiziționa un bilet”, a declarat Emil Boc.

Procurarea biletului prin SMS este un pas în față pentru proiectul de ticketing. Avantajele sunt că nu mai trebuie să umbli cu bani la tine, plata biletului se face pe factura de luna următoare și este mult mai comod pentru călători”, a declarat Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

 

Neag a precizat că CTP nu percepe nicio taxă suplimentară față de prețurile admise de Consiliul Local tentru transportul în comun, diferența de preț fiind cauzată de taxele cerute de operatorii de telefonie mobilă.

Prețul unei călătorii, pe o singură linie în oraș, valabilă pentru 45 de minute, costă 0,5 euro + TVA. Pentru un abonament pe toate liniile din mmunicipiu, valabil timp de 60 de minute, prețul este de 0,9 euro + TVA, iar pentru 24 de ore, prețul este de 2,6 euro + TVA.

Pentru zona metropolitană, prețul este mai mare, de exemplu pentru un ”bilet virtual”, valabil 40 de minute, pentru toate liniile din zona metropolitană și urbană 0,9 euro + TVA.

Iată aici lista completă a prețurilor:

 








Pentru a cumpăra un ”Bilet virtual”, pentru o singură călătorie în mediul urban, călătorii trebuie să trimită un SMS cu numărul liniei (de exemplu 25), la numărul 7478.

Pentru un bilet pe toate liniile din mediul urban, valabil pentru 60 de minute, călătorii trebuie să trimită un SMS cu litera T, iar pentru un abonament de 24 de oreîn mediul urban trebuie trimis un SMS cu litera A.

În zona metropolitană, pentru un bilet valabil timp de 40 minute, pe toate liniile metropolitane și urbane, trebuie să trimită un un SMS cu textul M40. Pentur un bilet valabil 60 de minute trebuie tirmis un SMS cu textul M60, iar pentru unul valabil 80 minute, un SMS cu textul M80. Pentur un abonament de 24 de ore, călătorii vor trebui să trimită un SMS cu textul MA.






Momentan SMS-urile pot fi trimise doar de pe rețelele Orange, Vodafone și Digi Mobil, iar rețeaua Orange percepe un cost suplimentar de 0,05% față de prețul biletului.

 

 

Reprezentanții CTP au precizat că există o întîrziere de aproximativ 45 de secunde din momentul trimiterii SMS-ului, până în momentul primirii mesajului de confirmare.

 

Recomandăm călătorilor să trimită SMS-ul înainte să se urce în autobuz sau imediat după ce s-a urcat, pentru că durează puțin până când mesajul de confirmare va fi primit”, a precizat Neag.

 

De asemenea, în cazul în care expiră valabilitatea biletului, dar călătoria nu s-a terminat, pasagerul nu poate fi amendat.

 

Se pot întâmpla tot felul de lucruri, trafic îngreunat, blocări sau alte probleme care să lungească durata unei călătorii. în aceste cazuri călătorul nu poate fi amendat dacă i-a expirat valabilitatea biletului”, mai explică Neag.

Comentarii Facebook