Divertisment

Zilele Clujului 2018: ”Rapsodia Copiilor” - primul concert din lume pentru copii, orchestră și tuburi de percuție

   

”Rapsodia Copiilor” - primul concert din lume pentru copii, orchestră și tuburi de percuție - are loc în Piața Unirii în cadrul Zilelor Clujului, vineri, 18 mai, de la ora 18.00. 

 

Peste 1.000 de elevi din 21 de școli din Cluj-Napoca și Zona Metroplitană se vor întâlni în Piața Unirii pentru a realiza un concert atipic pe muzică clasică și modernă, alături de Young Famous Orchestra, în cadrul căruia vor folosi tuburi colorate de percuție, care produc sunete diferite în momentul în care sunt utilizate, producând o muzică de o sonoritate aparte.

 

Zilele Clujului ne aduc împreună, în Piața Unirii, în Anul Centenarului,  iar proiectele pe care le propunem clujenilor în acest an își doresc să aducă bucurie și mândria de a fi împreună. Suntem o comunitate, iubim Clujul, suntem dornici să îl dezvoltăm mai mult și să îl sărbatorim. Ținem unii la alții și în aceste zile umplem orașul cu zâmbete și sărbătoare, oferită din suflet fiecărui clujean sau om care a ales acest oraș drept casă”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Conceptul educațional îi aparține profesorului de muzică Anamaria Eli, de la Transylvania College – the Cambridge International School in Cluj și se încadrează în procesele de construcție comunitară, prin metode nonformale de învățare a muzicii pentru elevi, pe care le-a dezvoltat împreună cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, începând din anul 2015, prin crearea unui mare eveniment cu ajutorul tinerilor la Zilele Clujului, în fiecare an.

 

Muzica este un limbaj universal și prin intermediul ei încercăm să încurajăm tinerii elevi să își dezvolte propria voce, să își cultive talentul și să interacționeze unii cu alții, învățând împreună că sunt o comunitate, că sunt viitorul acestui oraș și că pot genera evenimente proprii, care fac din Cluj orașul special și unic care este”, a explicat Anamaria Eli.

 

Evenimentul este susținut și în acest an de compania NTT Data, care a asigurat totodată și dotarea tuturor cabinetelor de muzică ale școlilor participante cu tuburi de percuție, cu ajutorul cărora profesorii clujeni vor putea continua procesul de învățare a muzicii clasice prin intermediul instrumentelor atipice de percuție.

 

Școlile care s-au înscris la eveniment sunt: Școala Gimnazială ”Ioan Bob”, Școala Gimnazială Mociu, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială ”Horea”,  Școala Gimnazială ”Traian Dârjan”, Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai”, Școala Gimnazială ”Ștefan Pascu” Apahida, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”,  Liceul Greco-Catolic ”Inochentie Micu”, Transylvania College, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Liceul Teoretic ”Eugen Pora”, Școala Gimnazială ”Iuliu Hațieganu”, Școala Gimnazială ”Emil Isac”, Liceul de Arte Vizuale ”Romulus Ladea”, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia”, Royal School of Transylvania și Liceul cu Program Sportiv.

 

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, alături de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, profesorul de muzică Anamaria Eli și ansamblul Young Famous Orchestra, condus de dirijorul Vladimir Agachi.

rsz_jidvei-must2018-bannerweb-144dpi_728x90_2.jpg
17-5-2018, 16:19
90 vizualizări
1 comentarii
gygy18-5-2018, 9:51
Oportunitate de luat in seama! Cautam urgent oameni care vor sa castige SIGUR bani, intr-o activitate simpla, lansata in martie 2018. Nu cumparati si nu investiti nimic. Trimiteti-mi mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, dupa ce ma contactati pe pagina mea facebook: https://www.facebook.com/Gigipetre-421999138265478/?modal=admin_todo_tour

Cele mai citite ştiri din Divertisment

450 vizualizări
19-7-2018, 11:41
Electric Castle 2018: E răzbunarea sufletelor de porci - FOTO» Vezi tot
280 vizualizări
18-7-2018, 21:45
Poliția Română, glume la Electric Castle: Aveți grijă ce „pastile” luați!» Vezi tot
183 vizualizări
18-7-2018, 21:51
Iar e mocirlă la Electric Castle. Toată lumea e fericită - FOTO» Vezi tot
88 vizualizări
18-7-2018, 19:06
Zoli Toth Project vine la Campionatele Europene de Tenis de Masă STAG 2018, Juniori» Vezi tot
51 vizualizări
22-5-2015, 17:14
SALINA TURDA - Orar și TARIFE» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?