TIFF 2012: Filmul "Iron Sky" si un concert Laibach, in 6 iunie, in Piata Unirii


Comedia SF "Iron Sky" va rula la TIFF 2012 in Piata Unirii, in seara zilei de 6 iunie, de la ora 21.45.

Pelicula este celebra si pentru ca a reusit sa bulverseze industria de film, adunand sute de mii de euro din donatii. Dupa film, formatia Laibach, din Slovacia, va sustine un concert.

Filmul Iron Sky este o comedie SF traznita despre nazisti care s-au retras pe Luna in 1945, unde si-au construit o nava spatiala si se intorc in 2018 sa atace Pamantul.

Regizorul finlandez Timo Vuorensola declara ca filmul are efectele speciale ale lui Transformers, dar un buget comparabil cu cel pentru cateringul lui. Mai exact, 7,5 milioane de euro, la care au contribuit cu donatii sute de mii de fani si cateva zeci de mici investitori, comunitatea Iron Sky avand in prezent circa 200.000 de fani. In final, 300.000 de euro provin din crowdfunding si circa 680.000 de euro din crowd investement, reusita care a provocat dezbateri in industria filmului despre noi metode de finantare si potentialul internetului.

Iron Sky a fost vandut in peste 80 de teritorii, mai mult decat oricare alt film finlandez, iar succesul, spune cineastul Timo Vuorensola, i se datoreaza comunitatii online de fani. Filmul a facut senzatie anul acesta la Festivalul de la Berlin si va rula in premiera in Romania, la TIFF, in spatiul Ursus Open-Air din Piata Unirii, de la ora 21.45.

In aceeasi seara, dupa proiectie, la Hotel Continental, trupa-cult care a compus coloana sonora a parodiei Iron Sky va sustine un concert exceptional pentru publicul din Cluj. Laibach este o formatie slovena de muzica experimentala, asociata cu genuri muzicale precum industrial si neo-clasic.

Biletele vor fi puse in vanzare in curand pe www.biletmaster.ro si, incepand din 28 mai, la casieriile TIFF din Cluj.

Comentarii Facebook