TIFF 2011: Ziua Maghiara e miercuri, 8 iunie - VEZI programul


Ziua Maghiara este programata la TIFF, miercuri, 8 iunie, cand sunt programate sase dintre cele mai de succes filme maghiare ale ultimului an si cel mai apreciat scurtmetraj.

Capul de afis al filmelor din acest an este "Calul de Torino", regizat de Béla Tarr, care poate fi vazut la Cinema Florin Piersic, de la ora 17.30. "Scenariul peliculei este inspirat de o intamplare adevarata din viata filozofului german Friedriech Nietzche, care a protejat la un moment dat un cal de biciul stapanului sau. Lungmetrajul exploreaza viata stapanului, a fiicei sale si chiar a calului. Sound designerul Gábor Erdélyi le da intalnire spectatorilor dupa proiectie, pentru o sesiune de intrebari si raspunsuri", se arata intr-un comunicat TIFF.

O alta productie este "Antigona –adica hai sa filmam in Ardeal!" in regia lui Jakab-Benke Nándor. Acesta este un film independent, produs in sistem de "gherila" care spune povestea unui grup de tineri cineasti din Cluj, condus de un regizor din Ungaria, care isi propune sa filmeze un lungmetraj adaptat dupa tragedia antica Antigona, in Cheile Turenilor. Filmul poate fi vazut la ora 14.30.

La Manastur Open Air, de la ora 22.00, va fi proiectata comedia maghiara a anului trecut, "Czukor Show" in regia lui Tamás Dömötör.

In cadul Zilei Maghiare vor mai putea fi vizionate productiile "Copiii dragonului verde" si scurtmetrajul aratat la Cluj direct dupa premiera mondiala din cadrul Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de la Cannes 2011, "Fiara", care vor rula la Cinema Arta, de la ora 12.00.

Castigatorul Marelui Premiu al Juriului la Saptamana Filmului Maghiar in 2010, "Vespa" revine la TIFF. "A fost unul dintre filmele maghiare cele mai cautate de festivalurile de film din lumea intreaga, in cursul anului trecut. Un road-movie plin de farmec si umor, filmul este o incursiune in lumea copilariei. La un joc de carti, pustiul de 12 ani Lali castiga un baton de ciocolata, iar in el gaseste un loz castigator: premiul este o motocicleta Vespa. Dar motocicleta este in Budapesta, asa ca pustiul pleaca din orasul sau nu doar ca sa-si ia premiul mult visat, ci si ca sa-si regaseasca tatal pe care nu-l mai vazuse de mult timp. Filmul este programat la ora 10:00 la Cinema Arta", au mai precizat organizatorii TIFF.

Comentarii Facebook