Cum poți elimina datele personale pe care le știe Google despre tine. Modalitatea ușoară de a șterge întreg istoricul de pe internet


Istoricul căutărilor de pe motorul de căutare Google poate fi deranjant pentru anumite persoane, din moment ce majoritatea utilizatorilor de internet doresc ca nimeni altcineva să nu aibă acces la aceste datele sensibile pe care le-au accesat la un moment dat.

Chiar dacă majoritatea utilizatorilor își șterg istoricul de căutare din browserul telefonului sau al calculatorului, cei mai mulți dintre aceștia nu cunosc faptul că în realitate, asta nu va șterge datele despre ei din serverele unde a fost efectuată căutarea propriu-zisă, precum cele ale Google ori Youtube. 

Iată o modalitate prin care istoricul căutărilor poate fi șters în totalitate

În cazul aplicației YouTube, există mai multe modalități de a șterge istoricul căutărilor. Trebuie deschisă aplicația, iar mai apoi apăsat pe bara de căutare, după care trebuie ținut apăsat pe orice rezultat suger al căutării care are pictograma „Istoric” alături. Apoi, trebuie selectată opțiunea "Remove" (Eliminare) în fereastra pop-up rezultată.

Dacă se dorește modificarea setărilor, astfel încât YouTube să nu mai salveze în întregime istoricul căutărilor, acest lucru poate fi realizat în felul următor: trebuie selectată imaginea de profil, apoi se selectează opțiunea Setări > Gestionați tot istoricul. Când apare opțiunea numită Salvarea istoricului YouTube, trebuie doar deselectată opțiunea "Includeți căutările dvs. pe YouTube".

Cum se poate șterge istoricul căutărilor Google pe Android

Google este una dintre cele mai folosite funcții de pe utilizatorii Android. La fel ca în cazul platformei de YouTube, se poate atinge și menține apăsat pe anumite rezultate de căutare pentru a le șterge din istoricul telefonului, chiar și pentru Google.

Pentru ca istoricul de căutare din contul Google să fie șters complet, trebuie selectată imaginea Profilului, iar mai apoi să se deschidă ”Istoric căutare”. Pentru a șterge tot istoricul căutărilor, trebuie alesă opțiunea Delete > Delete all time (Ștergere > Ștergere tot timpul), iar pentru a șterge căutările dintr-o anumită perioadă de timp, trebuie selectată opțiunea Delete > Delete custom range.

Comentarii Facebook