Donezi sânge și primești bilet gratuit la UNTOLD Festival



Campania ”Pay with blood”, desfășurată în perioada 14-24 iulie, de Untold Festival în parteneriat cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină (INTS), prin care donatorii de sânge pot cumpăra bilete la festival la un preț redus se bucură de un succes foarte mare, iar acum, donatorii pot primi și bilete gratuite.

Astfel, toți cei care donează sânge între 20-21 iulie la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, primesc pe loc bilete la UNTOLD Festival. Mai mult, donatorii care merg în centrele regionale și județene de transfuzii din toată țara și completează formularul de donator de pe www.untoldfestival.com primesc reducere la abonamentele festivalului.

Pay with blood este o inițiativă inedită și curajoasă, care atrage atenția asupra nevoii reale de sânge în România. Am vrut să să contribuim activ la creșterea numărului de donatori și, în același timp, să oferim fanilor o metodă unică de a-și plăti biletul la festival”, spune Adrian Chereji, Director de Marketing și Comunicare UNTOLD Festival.

Doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an, România fiind, astfel, printre ultimele trei țări din Europa după numărul de donatori, potrivit datelor Institutului Național de Transfuzie Sanguină. În 2014, au fost donate aproximativ 429.000 de unități de sânge la nivel național, din care aproape 49.000 în București, în contextul în care aproximativ un milion de bucureșteni ar putea fi donatori de sânge în decursul unui an, conform INTS.

Nevoia de sânge este foarte mare la nivel de țară și, mai ales, în București. Unitățile colectate în 2014 au fost procesate pentru obținerea a aproximativ 110.000 de produse de sânge care au fost trimise către spitale, în condițiile în care cererea, pe care o asigurăm cu greu cu sprijinul centrelor limitrofe, este de aproximativ 200.000”, spune Dr. Doina Goșa, Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din București.

Comentarii Facebook