Vremea pare să uite de data din calendar! Cea mai călduroasă dimineaţă de 17 decembrie din ultimii 60 de ani


A fost cea mai călduroasă dimineaţă de 17 decembrie din ultimii 60 de ani. Vremea pare că uită de data din calendar şi aduce temperaturi neaşteptat de ridicate în România.

54 de stații meteo au înregistrat recorduri termice zilnice. La 3 stații meteo au fost depășite recordurile lunare. Cele mai ridicate valori termice au fost atinse în zona Dealurilor de Vest, în centru, dar și pe litoral.

Ieri, 16 decembrie, a fost stabilit un record lunar de temperatură, cu 20.1°C la Sibiu. Maxima termică reprezintă cea mai ridicată valoare înregistrată într-o lună decembrie la această stație meteorologică, din ultimii 122 de ani. 

Temperaturile vor scădea însă în următoarele zile în toată ţara. În weekend revine frigul în toată țara cu temperaturi maxime negative în nord, nord-vest, nord-est. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ va crește între 17 și 19 decembrie, în restul intervalului acestea fiind posibile izolat și trecător. Astfel, în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 0...2 grade și ale minimelor de -7...-4 grade, notează Observator.

Comentarii Facebook