Miercuri 1 Februarie

Vremea în Transilvania: 21 martie - 3 aprilie 2022. Vine primăvara, temperaturile vor ajunge până la 15 de grade


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, 21 martie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 21 martie - 3 aprilie. 

Meteorologii estimează că, după frigul de luni, vremea se încălzește, iar maximele ajung până la 18-19 grade în unele regiuni din România, în cele două săptămâni care vin.

Transilvania

Vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 și 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. 

În primele nopți (22-24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4...-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, spre valori medii de 1...2 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la nivel local, va fi în creștere după data de 28 martie.

La munte

Valorile termice vor fi în general în creștere. Media maximelor va avea variații între 0 și 6 grade, iar a minimelor între -10 și 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Comentarii Facebook