Miercuri 24 Aprilie

Transilvania și Cluj-Napoca sunt pe lista de destinații a National Geographic în creștere pentru 2021


Lista acoperă 25 de „locuri ,minunate pentru a inspira călătorii viitoare și pentru a ne reaminti de ce ne place să călătorim”. Destinațiile sunt grupate în cinci categorii: aventură, cultură și istorie, natură, familie și durabilitate.

Transilvania pe lista destinațiilor a National Geographic

Transilvania intră în categoria familiei, alături de locuri precum Columbia Britanică, Canada, Space Coast Florida, Curs de pe coasta Angliei, Hortopagi și Ungaria.

Secțiunea despre Transilvania afirmă că romanul gotic al lui Bram Stoker despre groaza Dracula a ajutat la transformarea zonei de la „o regiune complet reală la o lume mitică”. Cu toate acestea, ea indică „sentimentul ei pastoral al Europei antice” - de aceea ar trebui să fie cunoscută.

Printre punctele culminante ale zonei menționate mai sus se numără orașul cosmopolit Cluj-Napoca, „pajiști de flori sălbatice, castele din basme și sate pietruite.

De asemenea, este menționată o opțiune de vacanță la fermă, în care familiile pot avea șansa de a scăpa de toxinele digitale, pot încerca să călărească cu o trăsură trasă de cai, să facă drumeții în Munții Carpați sau să ajute la diverse treburi agricole, precum mulsul animalelor, colectarea ouălor.

Farmecele bucolice ale Transilvaniei l-au captivat de mult pe Prințul de Wales, a cărui fundație finanțează proiecte locale de conservare a patrimoniului arhitectural. „Atemporalitatea lui este atât de remarcabilă”, spune viitorul rege în documentarul de călătorie Wild Carpathia, „aproape de unele dintre acele povești pe care le citeai când erai copil”.


Comentarii Facebook