Situație de balotaj în două comune din Transilvania! Chețani și Poșaga vor relua voturile pentru funcția de primar


Două comune din Transilvania se află în situația de balotaj, urmând ca mâine, 23 iunie să se reia votul pentru funcția de primar. 

În data de 21 iunie 2024, Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat  în Chețani, județul Mureș  și în Poșaga, județul Alba, se va organiza un nou vot pentru funcția de primar pentru candidații care n-au întrunit majoritatea legală de voturi.

PMP-Forța Dreptei vs PSD, la Chețani

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că duminică, 23 iunie 2024, în comuna Chețani, județul Mureș, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcția de primar pentru candidații aflați în situație de balotaj, respectiv domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianța PMP-Forța Dreptei, și domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat. Menționăm că, la scrutinul din data de 9 iunie a.c., aceștia au obținut câte 431 de voturi fiecare dintr-un număr total de 1.202 voturi valabil exprimate.”, potrivit unui comunicat emis de Autoritatea Electorală Permanentă.

PSD vs PNL, la Poșaga 

În același timp, comuna Poșaga din județul Alba se află în aceeași situație de balotaj, Doi dintre candidații la primărie nu au întrunit majoritatea necesară de voturi pentru a accede la primărie.

De asemenea, duminică, 23 iunie 2024, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în comuna Poșaga, județul Alba, pentru candidații aflați în situație de balotaj, respectiv doamna Popa Aurelia, propusă de Partidul Social Democrat, și domnul Bulgăr Ionel, propus de Partidul Național Liberal. Menționăm că, la scrutinul din data de 9 iunie a.c., aceștia au obținut câte 345 de voturi fiecare dintr-un număr total de 690 de voturi valabil exprimate.”, se arată în comunicatul AEP.

Așadar, duminică, 23 iunie 2024, de la ora 07:00, secțiile de votare se vor redeschide, urmând ca votul să se încheie la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59. 

Secțiile de votare se vor deschide duminică, 23 iunie a.c., la ora 07:00, și se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care, la ora 22:00, se află în sediul secției de votare, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot.

Datele privind prezența la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secțiilor de votare, prin afișarea pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secțiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeași pagină, imediat după întocmirea acestora.”, potrivit comunicatului.

Comentarii Facebook