Vineri 3 Februarie

Plantă otrăvitoare, în mijlocul unui loc de joacă din Sibiu! Autoritățile nu vor să o taie pentru că este monument al naturii


Fără să știe, copiii din cartierul Valea Aurie din Municipiul Sibiu se cațără zilnic într-un arbust otrăvitor. Planta este protejată prin lege, nu poate fi tăiată, iar primăria atrage atenția părinților că trebuie să fie atenți cu copiii lor, relatează Turnul Sfatului.

Este vorba despre Taxus Baccata, cunoscută popular ca Tisa, plantă ocrotită de lege. Primăria spune că planta devine otrăvitoare numai dacă este mâncată.

Planta în cauză este toxică doar dacă este înghițită, neprezentând un pericol pentru sănătate prin simpla apropiere față de aceasta. Fiind o specie protejată prin lege, Serviciul Parcuri și Zone Verzi nu va recolta cele două plante, dar se vor lua măsuri suplimentare de împrejmuire a acestora cu gard viu și se vor monta panouri de atenționare astfel încât plantele să nu mai reprezinte un potențial pericol pentru copiii lăsați nesupravegheați”, au anunțat oficialii municipalității sibiene.

Specialiștii atrag atenția că există numeroase alte plante în zonele urbane care pot fi periculoase. Iar strict în cazul de față, o soluție este informarea corespunzătoare a celor care locuiesc în vecinătate, mai ales părinții. În niciun caz planta nu poate și nu trebuie să fie tăiată.

Comentarii Facebook