FOTO. Pumpkin și Kamala, singurele girafe din România au sosit la Grădina Zoologică din Târgu Mureș


Singurele girafe din România au sosit la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Ieri noaptea girafele au sosit din Suedia, după un voiaj de 2300 km, de la Grădina Zoologică Kolmården, femelele având vârsta de doi, respectiv trei ani.

girafe 1.jpeg

Trecând prin cinci capitale europene (Copenhaga, Berlin, Praga, Bratislava și Budapeste) după care prin Kecskemet, Szeged, Arad, Deva, Turda, Pumpkin și Kamala au ajuns la destinația finală. Pumpkin femelă de trei ani și Kamala femela în vârstă de doi ani au fost transferați prin programul de relocare a animalelor din Grădinile Zoologice pentru salvarea speciilor coordonat de Asociația Europeană a Acvariilor și Grădinilor Zoologice (EAZA), scrie Antena 3. 

girafe 2.jpeg

Conducerea Grădinii Zoologice a vrut să transfere cele două girafe primăvara aceasta, înaintea sezonului turistic însă ele pot fi transportate cu camioane și boxe speciale de către firme specializate.

În Europa doar trei antreprenori sunt care se ocupă de transporturi speciale de animale de aceea trebuia programat evenimentul, transportul putându-se realiza doar acum. Dispozitivul special permite ca boxa girafelor să fie coborât sub nivelul podurilor, sau a pasajelor, iar drumul propriu zis trebuie făcut cu grijă fără ca animalele să fie scuturate pentru a evita rănirea lor.

girafe 5.jpeg

Comentarii Facebook