FOTO - Explozie într-un bloc de locuințe din Târgu Mureș: „Am pus mâna pe pantof şi afară tot cu papuci de casă m-am dus. Eram foarte speriat”


Explozie puternică într-un bloc din Târgu-Mureș, miercuri, 31 august. Un bărbat a suferit arsuri grave și a fost dus în stare critică la spital. 12 locatari au fost evacuați, trei dintre ei acuzând probleme care au necesitat intervenția medicilor la fața loculu, iar o altă persoană a fost transportată la spital cu probleme mai grave. 

Deflagrația, urmată de incendiu, a făcut prăpăd în locuințele oamenilor. Mai multe geamuri s-au desprins și au căzut pe asfalt, iar ușile apartamentelor au fost complet distruse. 

Explozia puternică a avut loc în jurul orei 16:00, într-o garsonieră aflată la parterul unui bloc din municipiul Târgu-Mureș. Din primele date, cauza deflagrației ar fi o problemă la instalația de gaz de la care se decuplează aragazul. La scurt timp a urmat o a doua explozie, care a devastat casa scării. Mai multe uși de lemn au luat foc. Șocul exploziei a spart și geamurile imobilului

explozie mures.jpg

Explozie într-un bloc din Târgu Mureş

Medicii sosiţi de urgenţă au găsit persoana care locuia în garsoniera în care s-a produs explozia în stare critică. „Gradul arsurilor este mare, suprafaţă corporală extinsă şi arsuri pe cale aeriană”, a declarat un medic specialist, notează radiomures.ro.

Alte 12 persoane au fost evacuate de urgenţă din bloc, de către pompieri. Una a fost dusă la spital, iar trei au primit îngrijiri medicale la faţa locului. 

Am auzit că este incendiu, că este explozie de gaz, am pus mâna pe pantof şi afară tot cu papuci de casă m-am dus. Eram foarte speriat, nu am realizat multe. Geamuri sparte, uşi. Uşa s-a deschis la mine”, își amintește un locatar.  

Vecinii ar fi semnalat mirosul de gaz încă dinaintea exploziei

De dimineață mirosea a gaze în scară. Or fi lăsat drumul la gaz, nu știu”, spune un alt vecin. Locatarii au rămas în stradă cât timp specialiştii s-au asigurat că nu mai există scurgeri de gaze. 

Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă și distrugerea din culpă în acest caz. Potrivit vecinilor, din garsonieră s-ar fi auzit mai multe certuri înainte de deflagraţie.

Sursa foto: ISU Mureș

Comentarii Facebook