Sambata 4 Februarie

Explozie la Azomureș, la combinatul din Târgu Mureș. Imagini surprinse de cititori - VIDEO


Explozie la Azomureș - O explozie puternica s-a înregistrat la combinatul Azomures, din Târgu Mures. 

WhatsApp Image 2021-07-07 at 02.55.01.jpegImagini cititori

În jurul orei 1.00, au avut loc declaratii de presa la sediul Azomures. Directorul Uzinei Chimice Azomures, Ovidiu Craciun a declarat la scurt timp că o persoană a fost rănită. ”Colegul nostru care a fost ranit a primit ingrijirile medicale si a fost externat din Serviciul de Urgenta. Au fost prezentate primele informatii ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteza la presiune foarte mare. Operatorii instalatiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectata si au oprit in siguranta instalatia Amoniac 3”, a precizat Ovidiu Craciun. 

Cauza evenimentului a fost identificata de operatorii instalatiei. ”Nu se inregistreaza emisii de amoniac la nivelul platformei sau in afara ei. La fata locului se afla acum reprezentantii autoritatilor. Nu exista pericol pentru comunitate. 

In timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalatiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomures a avut loc o explozie, urmata de un incendiu. O persoana a fost ranita, a primit ingrijiri medicale la fata locului si este in afara oricarui pericol. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii din cadrului serviciului propriu si cei de la ISU Mures. Situatia este acum sub control, este monitorizata de autoritati, instalatia unde a avut loc incendiul fiind oprita complet”, mai spun reprzentanții combinatului.

Comentarii Facebook