Comorile Ardealului: ”Edenul din Transilvania”, palatul cu grădini imperiale, uimește acum cu arborii în care cresc lalele - FOTO


Edenul din Transilvania”, fostul palat de vară al baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei vreme de 13 ani, este un loc absolut superb, o adevărată comoară a Ardealului.

Palatul Brukenthal din Avrig este unicul palat din România cu un parc construit în stil baroc în față. Este un adevărat paradis, ce poate fi vizitat și unde vă puteți și caza. 


Arhitectura palatului este inspirată după Palatul Luxembourg din Paris, având o formă de ”U”, cu multe terase. Grădinile sale au fost amenajate în stil franţuzesc, având introdusă în curtea să şi o grădină de animale – nu puţini sunt cei care nu cunosc istoria boilor albi care creşteau aici şi erau apoi vânduţi la Neapole.

Edenul din Transilvania” a fost construit în secolul al XVIII-lea, respectând cerinţele stilului baroc, având o întindere de mai bine de 16 hectare. Clădirea a fost începută de către fostul guvernator al Transilvaniei din anul 1762 – Adolf Nicolaus von Bucow.

PalatulBruckenthalAvrig-4-930x620.jpg

Edenul din Transilvania” are împrejurul său o serie de obiective turistice  importante. Cei care stau mai mult pot rămâne și peste noapte, tariful fiind ușor piperat, 400 de lei camera. 

Un punct de atracție sunt arborii spectaculoși, înalți de până la 20 de metri, în care cresc lalele, aduși în ”Edenul din Transilvania” acum 250 de ani

Tulipanul este un arbore superb, iar legenda spune că a fost adus de baronul  Brukenthal din America de Nord.

liriodendron-tulipifera-1.jpg

Arborele lalea, înalt de 20 de metri, este principala atracție a Sibiului în această perioadă. Palatul Brukenthal se mândrește cu cinci astfel de arbori.

Comentarii Facebook