Vineri 2 Decembrie

Centru pentru câinii bătrâni în județul Brașov. Vor putea fi găzduiți aici aproximativ 200 de câini pe an


O braşoveancă va deschide o clinică specială pentru câinii în vârstă, anunță Bună Ziua Brașov. Delia Botea, preşedintele Asociației Care for Dogs, strânge bani pentru finalizarea centrului care va găzdui doar câini bătrâni, care au nevoie de îngrijiri medicale speciale.

Undeva la 10-15% din câinii pe care-i salvăm sunt câini bătrâni, care au nevoie de o atenţie special şi deosebită, iar ţarcurile pe care noi le-am construit nu erau adaptate nevoilor pe care câinii le au. Un câine bătrân, ca orice alt mamifer şi, implicit, ca omul, are nevoie de tratament special, de o zonă mai călduroasă unde să stea, are nevoie de mâncare mai de calitate”, a explicat preşedintele Care for Dogs.

Centrul va putea găzdui 200 de câini pe an

Ca să îi poată pe câinii ajunşi la o vârstă venerabilă, Delia Botea a decis să apeleze la ajutorul Braşov Heroes, cursa cu obstacole a braşovenilor, în care se strâng fonduri pentru proiecte ale comunităţii. Aşa a început construirea geriatriei. 

Bucuria şi sclipirea din ochii unui bătrân nu se compară cu nimic”, a mai spus braşoveanca.

Deocamdată, în urma Braşov Heroes, s-au strâns 22.000 de lei pentru această cauză, dar Delia Botea spune că aceasta înseamnă, probabil, doar jumătate din necesar. Centrul va putea găzdui aproximativ 200 de câini pe an.


Comentarii Facebook