Caz halucinant! Peste 70 de câini salvați dintr-un adăpost improvizat. Stăpânul lor îi ținea într-o rulotă


Polițiștii au făcut o descoperire șocantă. Peste 90 de câini au fost descoperiți într-un adăpost improvizat în apropierea unei păduri. 

Totul a avut loc în zona Câmpu lui Neag, din Valea Jiului, iar animalele au fost salvate de poliţiştii de la Protecţia Animalelor, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza ocolului silvic Lupeni, bărbatul care i-a adunat acolo fiind sancţionat cu amendă de 12.000 de lei, a informat vineri IPJ Hunedoara.

,,Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu asigura animalelor un adăpost corespunzător, hrană suficientă şi asistenţă medicală veterinară, aşa după cum prevede legislaţia în vigoare, motiv pentru care faţă de bărbat au luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor şi au emis un ordin de plasare în adăpost a animalelor aflate în pericol, 72 dintre acestea fiind introduse într-un adăpost autorizat", a transmis IPJ Hunedoara. 

Poliţiştii au găsit la faţa locului peste 90 de câini, din rasa comună, o parte dintre aceştia fugind în pădurea din vecinătate iar restul fiind preluaţi pentru a fi duşi la un adăpost autorizat.

Bărbatul nu maltrata animalele, fiind cunoscut ca un iubitor de câini. Acesta nu avea însă posibilităţi să întreţină atâţia câini iar patrupezii nu erau hrăniţi corespunzător. Cu unii dintre câini bărbatul dormea în maşină, alţii fiind ţinuţi într-o rulotă. 


Comentarii Facebook