A murit fostul lider al masonilor din Ardeal: ”A fost strigat pentru cea din urmă Inițiere în Loja Celestă”


Masonii din Ardeal îl deplâng pe Mircea Chira, fost Maestru Venerabil al Lojei ”Horia, Cloșca și Crișan”, care a coordonat lojele masonice din Transilvania.

Mircea Chira a murit subit, probabil în urma unui infarct. Acesta era cercetat într-un dosar de înşelăciune, cu prejudiciu de zeci de mii de euro.

”Coloana Funebră – Zenitul București la 08 Mai 2023. Vă comunicăm cu tristețe că o Verigă a Lanțului nostru masonic s-a rupt astăzi în plan terestru!

Scumpul nostru Frate Ioan Mircea Chira (51 de ani) a fost strigat pentru cea din urmă Inițiere în Loja Celestă de la Orientul Etern. Admirat și iubit de toți cei care l-au cunoscut, lasă în urmă Frații îndoliați și amintirea unei vieți trăite la umbra Salcâmului, între Echer și Compas.

Jelim – Jelim – Jelim dar Sperăm. Să refacem Lanțul, Fraților, căci Spiritul lui Mircea va rămâne mereu prezent printre noi”.

Mircea Chira a fost maestru Venerabil al Respectabilei Loje "Horia, Cloșca și Crișan", cavaler templier al Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim din 2004 și membru al Marii Loji Naţionale a României.

mircea-chira-murit.jpg

Comentarii Facebook