Miercuri 24 Aprilie

Walter susține că a făcut cadou 10 milioane de lei pentru a salva U Cluj

 

Avocatul lui Florian Walter a făcut un adevărat spectacol la înfățișarea de miercuri, de la Tribunalul Comercial Cluj, contestând propunerea de aprobare a unui comitet al creditorilor U Cluj format din 5 membri.

 

Domnul Walter susține și a susținut în continuare această societate și prin votul exprimat în raport prin care a fost dispus să renunțe la bani numai pentru ca să se salveze acest club. Horia Țiril a fost schimbat, iar de acum înainte toate demersurile vor fi făcute de un alt administrator, care din punctul meu de vedere este mult mai bine instruit pe astfel de situații. 

 

Avem o situație atipică în acest dosar. O situație în care nu avem un comitet al creditorilor. Existând acest comitet mult mai repede se luau deciziile”, a precizat avocatul Bogdan Tănase.  

 

Adunarea Generală a Creditorilor a decis miercuri, 28 mai, la Oradea suplimentarea numărului de membri în Comitetul Creditorilor de la 3 la 5, iar pe lângă ANAF, Florian Walter, firma Romprest, au mai intrat în acest comitet și Primăria Cluj-Napoca și firma EcoGarden. Avocatul lui Florian Walter a fost întrebat la Tribunalul Comercial de ce se opune aceste suplimentări, ținând cont de faptul că astfel nu s-ar ajunge la o situație de monopol.

 

Nu este vorba despre niciun monopol. Puteți să verificați la Registrul Comerțului, domnul Walter nu mai figurează în niciuna dintre firmele pe care eu le-am reprezentat. Cei trei membrii ai comitetului creditorilor sunt ANAF -ul, domnul Walter și Romprest”, a spus Tănase, extrem de confuz.

 

Avocatul a mai adăugat că ”domnul Walter nu a făcut un cadou de 10 milioane de lei clubului, renunțând la creanțe, ci numai a susținut echipa, așa cum a făcut din 2009 și în continuare o susține”.

 

Poziția avocatului a fost una neclară, dar este cert faptul că prin suplimentarea numărului de voturi din comitetul creditorilor Florian Walter își pierde influența și controlul.

 

Tribunalul Comercial urmează să se pronunțe în privința aprobării acestei cereri de suplimentare a numărului membrilor comitetului creditorilor.

Comentarii Facebook