”Vrem Steaua în A!” - Mesajul ultrașilor din Ghencea pentru Burleanu și Compania - VIDEO


Suporterii CSA Steaua au desfășurat un banner uriaș în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, înainte de meciul cu Universitatea Cluj. 

Pe banner scria ”Vrem Steaua în A!”. Mesajul este adresat mai marilor fotbalului românesc, care nu permit promovarea echipei din Ghencea.

Echipa Steaua aparține de Ministerul Apărării Naționale, iar Legea Sportului precizează că un club de drept public nu poate juca într-o competiție profesionistă, așa cum e Liga 1, competiție organizată de LPF.

Cu privire la statutul clubului CSA Steaua București în cadrul Play-off-ului Ligii 2, acesta este identic cu al oricărui alt club ce a obținut meritul sportiv pentru a juca în Play-off-ul Ligii 2. 

Desi nu ați specificat la ce vă referiți atunci când vorbiți despre „statutul clubului” CSA, presupunem că are legătură cu drepturile, obligațiile și orice alte reguli privind participarea clubului respectiv în Play-off-ul Ligii 2. Prin urmare, dorim să subliniem că toate cluburile participante în Play-off-ul Ligii 2 beneficiază de același tratament, având aceleași drepturi și obligații în cadrul Play-off-ului.

Considerăm că această chestiune extrem de larg dezbătută, cu privire la posibilitatea unui club de drept public, în general, CSA Steaua, în cazul particular, a fost deja clarificată. Reamintim însă că, din punct de vedere legal, CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 și, implicit, în situația în care va obține meritul sportiv de a promova în Liga 1, clubul nu va putea exercita acest drept.

Cu privire la posibilitatea clubului de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 1, această chestiune a fost clarificată în mod detaliat prin Hotărârea Comitetului Executiv al FRF din data de 18.08.2020, care stabilește printre altele: „În toate cazurile în care o echipă situată pe loc promovabil sau care dă dreptul la barajul de promovare nu deține licență pentru Liga 1 sau nu îndeplinește cerințele statutare și regulamentare de participare în Liga 1, locul respectiv va fi ocupat de următoarea echipă, cel mai bine clasată, din Liga a 2-a care îndeplinește condițiile de participare în Liga 1”.

Comentarii Facebook