VIDEO. Faza controversată de la Universitatea Cluj-Rapid. A fost sau nu a fost penalty?


Faza cea mai controversată a partidei dintre Universitatea Cluj și Rapid, 0-0, se discută și după câteva zile de la meciul de pe Cluj Arena. Amintim că în minutul 66, Răzvan Onea a intrat prin alunecare la Dorinel Oancea, care a căzut în careu, însă centralul Marian Barbu nu a dictat lovitură de pedeapsă, iar cei din cabina VAR nu au intervenit.

În urma remizei din etapa a 23-a a Ligii 1, Rapid se află pe locul trei, cu 42 de puncte, în timp ce ”U” Cluj” se află pe locul 13, cu 23 de puncte. Un video publicat de FC Universitatea Cluj arată și mai clar momentul controversat. 


În cadrul unei intervenții telefonice la Digi Sport Special, fostul arbitru Marius Avram (43 de ani) a explicat că faultul a fost unul clar, iar fie centralul, fie cei din cabina VAR, ar fi trebuit să ia decizia în favoarea „studenților”. 

Este una dintre cele mai clare lovituri de la 11 metri neacordate de când avem sistemul VAR. Tot timpul vă spuneam că cei din cabina VAR au nevoie de ceva clar și evident pentru a interveni. Aici, fundașul încearcă să joace mingea, dar din cauza terenului alunecos nu-și mai controlează alunecarea și, cu piciorul stâng, lăsat în spate, îl 'ia cu fulgi cu tot' pe fotbalistul lui 'U' Cluj. E un fault evident, inițial am văzut că și comentatorii aveau dubii.

Dar prin decizia arbitrului de a acorda aut de poartă, el nu a luat în calcul în niciun moment că fundașul ar fi putut să joace mingea, pentru că altfel ar fi acordat corner.

La genul acesta de fază, chiar dacă fundașul atingea un pic mingea cu piciorul, e un fault evident și nu ar fi anulat acest fault clar. M-a surprins, analiza VAR a fost foarte rapidă, probabil au avut aceleași reluări ca și noi. Efectiv, îi pune piedică din spate, am tot încercat să le găsesc o scuză (n.r. celor din cabina VAR). Ori sunt prieteni și nu vor să se bage unul peste altul... Eu le-am mai spus, își fac rău singuri, ideea e să-l ajuți pe colegul tău, nu să-l îngropi. VAR-ul trebuia să intervină", a explicat Avram.

Foto: Marius Lucian Jucan

Comentarii Facebook