Un jucător de la CFR aduce acuzaţii grave la adresa fotbalului românesc


Nicolas Godemeche, mijlocaşul lui CFR Cluj, a făcut afirmaţii dure referitoare la lumea fotbalului din România, precizând că este unică în lume.

Nicolas Godemeche, 28 de ani, ajuncat în Franţa şi Portugalia iar de la începutul anului 2012 a ajuns în România. Jucătorul nu a avut prestaţii deosebite şi spune că, a jucat doar 14 meciuri pentru CRF Cluj din cauza condiţiilor din România.

"Am fost nevoit să mă adaptez mentalităţii locale. Aici preşedinţii cluburilor sunt omniprezenţi, dau interviuri în fiecare săptămână. Vorbesc despre valoarea unui meci, valoarea unui jucator... Relaţia lor cu banii este diferită faţă de ce vedem în Franţa", a spus Godemeche in presa din tara natala, potrivit Realitatea.

Jucatorul nascut la Marseille a mai precizat că este şocat de arbitraje şi de modul în care Gigi Becali motivează echipele adverse.

"Suspiciuni de blat asupra unor jucători n-am avut. A fost o singură dată când am simţit că se întâmplă ceva, legat de un arbitru. Totuşi, ceea ce am văzut la finalul sezonului trecut e de nepermis! Ne băteam cu Steaua pentru titlu şi presedintele lor a spus înaintea meciului că le va oferi câte 100 de mii de euro jucătorilor de la Mediaş dacă ne înving. Vă imaginaţi aşa ceva în Franţa? Asta-i cultura lor, n-ai ce să le faci! E, totuşi, scandalos ce fac românii aştia! A trebuit să mă obişnuiesc să trăiesc în acest folclor", a subliniat Godemeche.

Francezului a dat vina şi pe presa din România, care îi acuza prea repede pe fotbaliştii care greşesc.

"O simplă eroare iţi poate costa întreaga credibilitate. Sezonul trecut, un ziar a realizat o listă cu jucători suspecţi de corupţie. Cum s-a ajuns la această listă? Deoarece s-au făcut câteva greşeli tehnice! Lucruri care se pot întâmpla oricui!", a menţionat fotbalistul francez.

Nicolas Godemeche a adăugat la final, că vrea să plece de la CFR Cluj, dar mai are contract până în luna iunie a anului viitor.



Comentarii Facebook