Un american este în probe la U Mobitelco Cluj

 

Un baschetbalist american este în probe la U Mobitelco BT Cluj. Wesley Channels a jucat pentru Universitatea Austin Peay, Memphis Reign, dar și în Cehia.

 

Wesley Channels s-a nascut în Memphis, Tennessee, în 30 iunie 1988. Are 1,91 metri și 95 de kilograme și evoluează pe postul de fundaș. A absolvit un liceu de informatică și a urmat cursurile Universității Austin Peay, fiind specializat în Business. În patru sezoane jucate pentru Universitatea Austin Peay (Ohio Valley Conference), Wesley a fost om de baza pentru echipa sa, mai ales în ultimele trei sezoane. În ultimul sezon, acesta a evoluat în medie 35 de minute pe meci, reușind 16,9 puncte, 4,3 recuperari și 2,9 pase decisive pe meci. 

 

În 2009 și în 2010 a fost selecționat în cel mai bun cinci al conferinței, conform u-mobitelco.ro.

 

În sezonul 2010-2011, Wesley Channels a evoluat în Cehia, la Mlekarna Miltra Novy Jicin, unde a fost coleg printre alții cu Robert Sarovic (BC Timisoara), Vaidotas Peciukas (ex-BC Mures), David Steffel (Energia Rovinari). Deși a fost în lotul vicecampioanei de atunci a Cehiei, Novy Jicin, Channels nu a evoluat la Cluj, în finala CEBL pierduta de ”U” Mobitelco BT Cluj. 

 

Americanul a evoluat sezonul trecut în SUA, la echipa Memphis Reign, În ABA.

Comentarii Facebook