U Cluj risca sanctiuni pentru ca l-a tinut pe Niculescu pe banca! Credeti ca sunt justificate?


Universitatea Cluj risca sanctiuni din partea FRF pentru ca, la meciul cu Pandurii Targu Jiu, pe banca a stat Claudiu Niculescu, desi acesta nu are licenta de antrenor.

Directorul scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a declarat ca va sesiza Comisia de Disciplina a FRF in acest caz.

"Ceea ce s-a intamplat pe banca tehnica a Universitatii Cluj este o incalcare flagranta a regulamentului, conducerea a sfidat practic regulamentul folosindu-l pe jucatorul Claudiu Niculescu pe post de antrenor principal in conditiile in care el nici macar licenta de antrenor B UEFA nu o detine. Claudiu urmeaza momentul asta scoala de antrenori si abia peste 3-4 ani, dupa obtinerea licentei Pro, regulamentul i-ar fi permis sa stea pe banca la un meci din Liga I. Nu este normal ceea ce se intampla, tocmai de aceea voi sesiza Comisia de Disciplina a Federatiei, care va dicta sanctiunile conform regulamentelor in vigoare", a declarat Radulescu, pentru Mediafax.

Acesta este cel de-al doilea caz in care un antrenor, fara licenta PRO, sta pe banca tehnica a unei echipe din Liga 1.  Primul caz l-a avut in prim plan pe Eugen Trica, tinut pe banca Universitatii Craiova, fara a fi licentiat.

Directorul scolii Federale de Antrenori, Mircea Radulescu, a anuntat ca va cere forului abilitat din FRF sa inaspreasca pedepsele, astfel incat o echipa care foloseste un antrenor fara licenta sa piarda cu 3-0.

Claudiu Niculescu a fost desemnat antrenor principal interimar, dupa ce tehnicianul Marian Pana si-a dat demisia ca urmare a rezultatelor slabe din campionat.

Comentarii Facebook