Duminica 25 Septembrie

U Cluj revine pe Cluj Arena la meciul cu Petrolul


Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a ridicat suspendarea pe care a primit-o Universitatea Cluj în urma incidentelor de la meciul tur cu FC Hermannstadt.

Sancţiunea care prevedea disputarea a patru partide de pe teren propriu fără spectatori a fost suspendată.

A doua veste bună vine de pe #ClujArena. Clubul nostru a fost anunţat că gazonul schimbat în august poate face faţă unui meci de fotbal. Aşadar, după două partide disputate departe de Cluj, pe arena “Trans-Sil” din Târgu Mureş, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, respectiv Gloria Buzău, ne întoarcem acasă!

Primul meci din noul sezon pe Cluj Arena este tocmai derby-ul cu FC Petrolul Ploiesti și coincide cu suspendarea sancțiunii, așa că ne revedem cu toții în tribună!

Partida se va juca weekend-ul viitor, ziua şi ora exactă urmând a fi anunţate ulterior. 

Decizia de suspendare a sancțiunii a fost luată în temeiul articolului 37, paragrafele 1, 2 şi 3, din Regulamentul Disciplinar al FRF: 

Art. 37. “Suspendarea executării sanţiunilor şi obligaţiilor”

1. Organismul responsabil cu luarea deciziei care a pronunţat o hotărâre de sancţionare a unui club cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe propriul stadion ori cu obligaţia de a organiza jocuri fără accesul publicului poate examina dacă este posibilă suspendarea parţială a executării sancţiunii. 

2. Suspendarea parţială poate fi pronunţată numai dacă sunt îndeplinite cel puţin 2 (două) din condiţiile următoare: 

a. a fost executată jumătate din sancţiune

b. clubul în cauză nu a mai fost sancţionat pentru aceleaşi abateri în ultimul an competiţional

c. organul disciplinar consideră că scopul sancţiunii poate fi atins şi fără executarea restului sancţiunii. 

3. În cazul în care clubul respectiv comite o nouă abatere în timpul perioadei de probă de un an, suspendarea parţială este revocată automat, iar sancţiunea anterioară urmează să fie executată, ea fiind adăugată sancţiunii pronunţată pentru noua abatere.

Comentarii Facebook