Miercuri 24 Aprilie

U Cluj a adus un atacant din Franța, cu care vrea să rupă ghinionul


FC Universitatea Cluj l-a transferat pe atacantul senegalez Mamadou Thiam (27 de ani), jucător cu 94 de meciuri în liga secundă din Franța.

Născut în Franța la Aubervilliers, Mamadou Thiam a început fotbalul la Dijon. La vârsta de 19 ani a debutat la nivel de seniori în sezonul 2014/2015 din Ligue 2.

Primele goluri au venit în al doilea an la prima echipă. În sezonul 2015/2016, atacantul marca trei goluri pentru Dijon și reușea să promoveze pe prima scenă a fotbalului din Franța.

Fotbalistul a mai jucat la Clement Foot, pentru care a marcat de opt ori.

La începutul sezonului 2017/2018, atacantul a ajuns în Anglia la formația Barnsley FC, care evolua atunci în Championship (liga a II-a din Anglia). Deși a retrogradat în League One, Thiam a rămas la Barnsley și a fost unul dintre jucătorii care au contribuit la revenirea echipei în Championship după un singur sezon petrecut în al treilea eșalon. În cele 46 de partide jucate în League Two, acesta a reușit să marcheze șapte goluri și să contribuie decisiv la alte șapte goluri.

Mamadou Thiam a jucat în 98 de partide pentru Barnsley, după care a schimbat țara, ajungând în prima ligă din Belgia la KV Oostende. În sezonul 2020/2021 a jucat în 16 meciuri de campionat pentru KV Oostende, alături de care s-a clasat pe poziția a șaptea.

După experiențele din Anglia și din Belgia, Mamadou Thiam s-a întors în țara natală la AS Nancy-Lorraine. A îmbrăcat tricoul celor de la Nancy în 35 de partide de campionat în care a marcat de șase ori și a bifat un assist.

Comentarii Facebook