U BT a câștigat primul meci din sferturile de finală FIBA Europe Cup


U-Banca Transilvania a câștigat meciul tur al sferturilor de finală FIBA Europe Cup. Clujenii au învins-o pe Medi Bayreuth, din Germania, cu scorul de 83 la 82.

L.J. Peak a avut cîteva momente magice, iar pe final a dat un slam-dunk spectaculos (Foto: Sportulclujean.ro).

Antrenorul U BT, Mihai Silvășan, a declarat că importantă este victoria, chiar dacă a fost la limită. ”Din păcate, am făcut mult prea multe greșeli mentale în primul rând. Au fost lucruri pe care le-am pregătit la antrenament și nu le-am respectat în timpul meciului. Sper ca acele greșeli să nu ne coste.

Cred că puteam fi mult mai avantajați, așa că este o victorie cu un gust amar. Știm ce puteam face, știm cât s-a greșit în acest joc.

Pe de altă parte, mergem acolo cu un avantaj de un punct. Urmează repriza a doua la ei acasă. Am demonstrat că putem face meciuri bune și în deplasare. Indiferent dacă am fi câștigat la un punct sau la 20, noi mergem acolo cu gândul la victorie. Așteptăm returul, însă de mâine dimineață ne concentrăm la confruntarea cu Oradea”.

Patrick Richard, una dintre vedetele U Banca Transilvania, a spus că nu este mulțumit de cum a jucat. ”Am cedat de multe ori, iar ei ne-au pedepsit. Au aruncători buni. Știm că va fi greu să câștigăm în Germania, eu am mai jucat acolo. Totuși, vom fi pregătiți să evoluăm pe terenul lor. Fanii lui Medi vor umple sala, însă noi am mai jucat în locuri dificile. Nu ne gândim la diferența de puncte, ori câștigăm, ori suntem eliminați în Germania”, a spus jucătorul.

Fanii U Cluj l-au omagiat pe Radu Țenter, fiul fostului mare jucător al U Banca Transilvania Cluj și apoi antrenor al echipei, Marcel Țenter. Radu a murit în 7 martie 2019, după ce, în 3 martie, a fost lovit de un autoturism pe strada Moților.

Familia lui a fost atunci de acord ca rinichii să fie prelevați și transplantați apoi unor tineri de 18 și 22 de ani. 

Radu Țenter avea 25 de ani.

8e7c02cd7a0a66c6efe2bbac07cd9016.jpg

Comentarii Facebook