Traversarea Tarniței 2014: Un clujean a câștigat proba de 1.500 metri


Cea de-a opta edișie a Traversării tarniței a avut loc sâmbătă, 9 august, iar la concurs s-au înscris 126 persoane din toate colțurile țării, 69 la proba de 1500m și 57 la proba de 6500m.

La start s-au prezentat și au luat startul 61 persoane la proba scurtă și 51 la proba lungă, 2 concurenți abandonând cursa, anunță organizatorii.

Printre concurenți s-au numărat Călin Chiprianov, unul din cei primii 2 români care au traversat anul trecut Strâmtoarea Gibraltar, precum și mulți înotători si triatloniști legitimați dintre care amintim pe Artimon Alin, Ioniță Nicolae, Reus Alin și alți sportivi legitimați la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Proba de 1500m a fost câștigată detașat de clujeanul Cosmațchi Călin, care a terminat cursa în 18 minute și 34 de secunde.

Sosirea participanților la proba lungă a debutat cu Artimon Alin, urmat la 30 secunde de Ioniță Nicolae, după o luptă strânsă de peste o oră în care s-a înotat cot la cot. Timpii celor doi concurenți au fost 1h 27 minute și 47 secunde și 1h 28 minute și 14 secunde.

Sosirea participanților a fost organizată pe un ponton mobil aflat la coada lacului pentru a ușura ieșirea concurenților din apă.

Participanții au primit tricoul inscripționat cu sigla evenimentului, o cască de participare, o medalie și o porție de mâncare la sosire, urmând să își descarce singuri diploma de participare de pe site-ul evenimentului.

Pentru primii clasați, organizatorii au oferit cupe și medalii.

Comentarii Facebook