Miercuri 24 Aprilie

Sorin Bagiu, condamnat pentru evaziune in cazul transferurilor lui George Florescu si Razvan Cocis


Sorin Bagiu, fostul director executiv al U Cluj, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala in cazul transferurilor lui Razvan Cocis si George Florescu la echipa Serif Tiraspol.

Cei doi jucatori au fost transferati la echipa din Tiraspol pentru 450.000 de dolari, tranzactia fiind mascata printr-un document fals de donatie.

Curtea de Apel Cluj a admis "recursurile declarate de inculpatul BSMN si Clubul Sportiv Fotbal Cluj Universitatea Cluj impotriva sentintei penale 853 din 23 iunie 2011 a Judecatoriei Cluj Napoca pe care o caseaza cu privire la latura penala si civila a cauzei si rejudecand in aceste limite: Condamna pe inculpatul BS (Bagiu Sorin) pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala (...) la 1 an inchisoare".

Bagiu a mai fost condamnat la 4 luni inchisoare, dar "inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an inchisoare", dar "dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an inchisoare, pe durata unui termen de incercare de 3 ani".

De asemenea, "obliga inculpatul in solidar cu partea responsabila civilmente Fotbal Club Universitatea F.S.P. Cluj Napoca, la plata sumei de 482.410 lei despagubiri civile, plus dobanda legala incepand cu data savarsirii faptei si pana la plata efectiva a sumei, in favoarea partii civile A.N.A.F. - Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Cluj. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale atacate. Cheltuielile judiciare avansate de stat in recurs raman in sarcina acestuia".

Sentinta este definitiva.

Comentarii Facebook