"Șepcile roșii", revenire fabuloasă în sfertul de finală cu Hermannstadt. Au întors scorul după mutările lui Sabău


Clujenii au câștigat duelul cu Hermannstadt, scor 2-1, în sferturile Cupei României. Aceștia îi vor întâlni din nou pe arădenii de la UTA, care au trecut de FCU Craiova, scor 1-0.

În cealaltă semifinală se vor întâlni câștigătoarele meciurilor Sepsi - CS Mioveni și CFR Cluj - FC Argeș

Semifinala Cupei României este o premieră pentru Ioan Ovidiu Sabău. Până în acest sezon, cea mai bună performanţă a sa au fost sferturile de finală din sezonul 2008/2009, alături de Gloria Bistriţa.

După o primă repriză slabă, Universitatea era condusă la Sibiu, dar intrarea titularilor a făcut diferența, care au reușit răsturnarea scorului. 

Apăsate, parcă, de grijile din campionat, Hermannstadt și „U” Cluj au început partida din sfertul de finală de aseară mai temător. Cei doi antrenori au aliniat în primii 11 mai multe rezerve. Sibienii au reușit să domine prima jumătate de oră, însă, fără mari ocazii de gol. 

Schimbările lui Sabău au adus victoria

Ioan Ovidiu Sabău a înțeles că, după prestația din prima repriză, echipa sa nu are nicio șansă. La pauză i-a introdus pe titularii Chipciu, Filip și Bic. Acest lucru s-a simțit imediat. Chipciu a preluat banderola dar și inițiativa, cu un șut de la 22 de metri, care a fost deviat în plasă. 

Noul intrat , Mamadou Thiam a înscris cel de-al doilea gol pentru Universitatea, care a fost și golul decisiv. Atacantul senegalez a înscris spre finalul celei de-a doua repriză, în minutul 75. 

Astfel, „U” Cluj reușește să lege cea de-a 3-a victorie consecutivă împotriva sibienilor de la FC Hermannstadt, după ce au reușit să îi învingă de fiecare dată și în sezonul regulat. 

”Am început mai greu, dar jucătorii care au intrat au fost foarte inspirați și determinați. Am avut încredere că putem întoarce rezultatul. Sunt alegeri de moment, unele se potrivesc, altele nu. Noi vrem să jucăm o finală. Dar vine alt meci de campionat, care e important decât cel de Cupă” - a declarat, după victoria de aseară, Ioan Ovidiu Sabău

FOTO: FC Universitatea Cluj

Comentarii Facebook