Sambata 3 Decembrie

Roger Federer a intrat în istorie! A doborât recordul lui Andre Agassi


Elvețianul Roger Federer a doborât încă un record mondial în această săptămână, devenind jucătorul de tenis care a stat cel mai mult în top 10 ATP.

Chiar dacă momentan jucătorul de tenis elveţian nu concurează la niciun turneu, Roger Federer a reuşit să mai doboare un record.

Elveţianul este deja jucătorul de tenis cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, respectiv 20. El a ajuns în nu mai puţin de 30 de finale de turnee Grand Slam, a fost numărul unu mondial timp de 310 săptămâni şi are cele mai multe titluri câştigate la prestigiosul turneu de la Wimbledon, conform Mediafax.

La 37 de ani, elveţianul continuă însă să doboare recorduri. Din această săptămână, Roger Federer a devenit jucătorul care a stat cel mai mult timp în top 10 ATP, ajungând la un total de 1.020 de săptămâni, depăşindu-l astfel pe marele campion Andre Agassi, care are 1.019 săptămâni.

În plus, elveţianul a trecut recent de borna celor o sută de trofee ATP câştigate, recordul în materie fiind deţinut de Jimmy Connors, cu 109 de titluri ATP.

Comentarii Facebook