Revenire fantastică pentru U-BT în Germania! Clujenii au ieșit învingători din confruntarea cu ratiopharm Ulm din EuroCup


U-BT Cluj-Napoca a învins echipa germană ratiopharm Ulm, cu scorul de 85-81, miercuri seara, în deplasare, într-un meci din Grupa B a competiţiei EuroCup.

U-Banca Transilvania s-a specializat în revenirea de la diferențe consistente.  

Startul de meci le-a aparținut baschetbaliștilor germani, care au condus cu 8-0 grație prestației dominante a lui Figueroa. Stipe a adus primele puncte, pivotul marcând ulterior pentru 8-6. Situația s-a strâns pe tabelă până când același Figueroa a marcat din nou, 20-13. Mai târziu, Ulm s-a desprins la 24-15 și a terminat primul sfert în avantaj, scor 24-17.

În sfertul al doilea, Ratiopharm a fost în continuare superioară. Klepeisz și-a intrat în formă, astfel că gazdele au mers la 48-34. Avantajul a crescut până la pauză, 51-36. În plus, D.J. Seeley a fost descalificat după un fault dur asupra unui adversar. Jucătorii lui Anton Gavel au deschis repriza secundă prin Karim Jallow, 53-36, iar pe finalul sfertului liberele lui Georginho de Paula au distanțat-o pe Ulm la 62-44. 

U-Banca Transilvania nu a renunțat la luptă, iar jucătorii au arătat caracter și nu s-au dat bătuți, fiind conduși de căpitanul Patrick Richard. 

Acesta a orchestrat revenirea senzație a echipei, prima dată la scorul de 68-61. Mai târziu, Richard ne-a apropiat la o posesie, 68-66, și am reușit să egalăm la 74. Tripla căpitanului Richard ne-a instalat la conducere și nu am cedat până la fluierul final. 

U-BT Cluj-Napoca va juca următorul meci pe 23 ianuarie, acasă, cu Dolomiti Energia Trento.

,,Evident, sunt foarte bucuros de această victorie. Sunt fericit de felul cum am jucat și de ce am demonstrat pe teren. A fost un meci pe care l-am câștigat cu sufletul. Nu este primul meci câștigat în acest fel în EuroCup. Este încă o dovadă că echipa noastră are un caracter grozav.

Îi felicit pe jucători, chiar dacă nu a fost cea mai bună zi a noastră. Am pierdut 15 mingi până la pauză, ceea ce a fost enorm. Am întâlnit o apărare agresivă, se vedea că Ulm voia neapărat victoria. Am reacționat bine în repriza a doua și am marcat coșuri importante, în special prin căpitanul nostru. A arătat ce calitate are! De asemenea, defensiv am depus un efort consistent.

Din nou, sunt foarte încântat de această victorie și mergem mai departe! La sfârșitul sfertului trei am jucat zonă, am izbutit intercepții și le-am pus probleme celor de la Ulm. Le-am spus băieților la pauză că trebuie să avem intensitate și să fim concentrați. Aceea a fost cheia meciului, toți jucătorii au trebuit să depună efort maxim. Știam că avem jucători care pot suplini absența lui Seeley. Asta s-a și întâmplat!” a transmis Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania.

Clasament

1. Mincidelice JL Bourg-en-Bresse 12 victorii-3 înfrângeri

2. Dreamland Gran Canaria 11-3

3. U-BT Cluj-Napoca 11-4

4. ratiopharm Ulm 8-7

5. Aris Midea Salonic 7-8

6. Dolomiti Energia Trento 7-8

7. Buducnost VOLI Podgorica 6-9

8. Turk Telekom Ankara 5-9

9. 7bet-Lietkabelis Panevezys 5-10

10. Slask Wroclaw 2-13


Comentarii Facebook