Primăria Cluj-Napoca nu vede cu ochi buni vânzarea U Cluj


Boc a precizat că meciul cu PAOK Salonic a fost unul dur, dar a conttat spectacolul de Centenar.

Nu e ca în curtea școlii. Asta e diferența între campioana Greciei și echipa U Cluj. Nu trebuie să ne supărăm ca și în curtea școlii. Ne bucurăm de un moment de 100 de ani istorie. Trebuie să luăm partea pozitivă a lucurilor.

Am fost la un pas de aintra în Liga 1, dar ne-a lipsit ... la meciul cu Ripensia nu pierdeam în minutul 97, poate era altfel, ca să dau doar un exemplu. Acum, va fi mai complicat de a intra în Liga 1”, a precizat primarul.

Despre o posibilă vânzare a echipei către un finanțator unic, primarul a spus că: ”Pot să spun că Primăria va continua susținerea financiară, chiar la un nivel superior, dar nu va juca fotbal în locul jucătorilor și nu se va amesteca în nicio decizie a clubului, administrativă sau sportivă. Acolo este un Consiliu Director format din persoanele nominalizate de instituțiile care compun Asociația, Primăria Cluj-Napoca și universitățile clujene. Ei vor trebui să dea socoteală pentru performanță. Noi îi vom susține în continuare pe cei de la Universitatea Cluj.

Mă bucur să văd mediul de afaceri clujean în jurul acestui proiect. Este un mare câștig și vom lua decizii împreună. Nu avem în vedere azi așa ceva (vânzarea echipei), dar ralierea și conectarea mediului privat prin sponsorizări o continuăm. 

Vă pot spune că noi vom continua proiectul indiferent de ce ligă vom fi, Liga a doua sau întâi. Participarea mediului privat prin sponsorizări este bine-venită, dar azi nu avem în vedere niciun plan de schimbare a structurii asociative sau de transformare a Asociației în societate comercială. Azi nu avem în vedere așa ceva și nici nu văd acest lucru posibilm în viitorul imediat de timp”. 

Unele surse din rândul sponsorilor au precizat pentru Știri de Cluj că un proiect în care mediul privat să aibă un cuvânt ferm de spus ar face ca la U Cluj să fie un nivel mult mai ridicat de performanță.

Foto: Emil Boc, alături de Horia Ciorcilă și Omer Tetik, la Sports Festival

Comentarii Facebook