Patronul CFR Cluj, Neluțu Varga, acuzat că a donat bani PNL -ului în campania electorala din 2020


Nelu Varga ar fi donat 24.000 de lei în campania electorală de anul trecut PNL -ului, printr-o firmă abonată la bani publici, scrie G4Media.ro.

Este vorba despre firma Formin SA Caransebeș, unde Neluțu Varga e acționar majoritar cu peste 50% din acțiuni. Banii s-au dus spre filiala PNL din Timișoara, scrie sursa citată.

Banii sunt foarte puțini dacă ne uităm că firma, care activează în domeniul construcțiilor, ar fi obținut în perioada 2020-2021 contracte pe bani publici în valoare de 19 milioane de lei (3,8 milioane de euro), cu Primăria Timișoara, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională pentru Locuințe și Societatea Națională a Apelor Române.

Unul dintre asociații firmei este Vasile Sebastian Albulescu, care în 2018 l-a avut angajat pe Ludovic Orban, actualul președinte al PNL.

În același an, în noiembrie, o persoană cu același nume, Ioan Gheorghe Varga, ar fi împrumutat suma de 445.000 de lei către PSD, partid din care face pare Vasile Dâncu, un apropiat al patronului de la CFR Cluj, mai scrie G4Media.

Neluțu Varga a fost contactat de GSP, dar a spus că ”nu am sponsorizat pe nimeni. Nu am nicio legătură! Nu este adevărat”.

Comentarii Facebook