Noul antrenor al U Cluj, Eugen Neagoe, a schimbat obiectivul: Evităm retrogradarea și la anul ne batem la play-off


U Cluj are un nou antrenor, pe Eugen Neagoe, care a vorbit deja despre schimbarea obiectivului.

În primul rând numele echipei este unul foarte mare. O echipă frumoasă, cu masă de suporteri foarte mare. Cred că este echipa cu cei mai mulți suporteri în Ardeal și nu vreau să jignesc pe nimeni.

Le-am spus și jucătorilor, să abordăm meciurile într-o altă manieră, cu mare responsabilitate pentru că reprezentăm un oraș uriaș, o echipă uriașă cu un nume istoric și avem obligația de a menține Universitatea Cluj în prima ligă, iar în următorul an cu siguranță ne vom bate la locurile de play-off. Am reușit să fac acest lucru și cu alte echipe, așa că nu-mi este frică. Nu va fi deloc ușor și mi-aș dori ca toți suporterii să aibă încredere în noi. Vreau să-i asigur că vom face tot ce depinde de noi ca ”U” Cluj să rămână în prima ligă, iar anul viitor să ajungem în play-off. Acestea sunt condițiile pentru ca eu să pot rămâne și în al treilea an”, a spus Neagoe. Lunile trecute, când fostul tehnician, Erik Lincar, a spus că U Cluj trebuie să se salveze de la retrogradare, primarul Emul Boc a spus că vrea mai mult și să numai play-off -ul e ținta realistă pentru echipă.

Noul antrenor vrea să schimbe jocul echipei. ”În acest moment trebuie să schimbăm jocul, asta e clar, să avem altă atitudine și să fim mai agresivi. Băieții trebuie să aibă mai multă încredere în ei. Sunt jucători care au confirmat și au jucat foarte multe partide în prima ligă, mulți dintre ei. Avem jucători care au fost și la echipa națională. Important este să-și recapete încrederea, din partea mea au toată susținerea, i-am asigurat de acest lucru. Cu unii dintre ei am lucrat anterior și mă refer aici la Chipciu, Filip, Romario Pires sau Boiciuc, care mă cunosc și știu foarte bine că putem să reușim lucruri frumoase.

Mă cunoașteți și totdeauna am fost sincer, sper ca toți suporterii lui ”U” să fie mândri de această echipă, dar să fie convinși că nimeni nu ar putea să promită că începând din momentul acesta vom câștiga toate jocurile. Vor fi și perioade frumoase, cu siguranță, dar nu pot schimba toate lucrurile de pe azi pe mâine. Mi-aș dori ca mâine (n.red. 26 august, în deplasarea de la Voluntari) să câștigăm cele 3 puncte, le-am spus și băieților. Știu că nu va fi ușor. Întâlnim o echipă foarte bine organizată, cu jucători foarte experimentați, de echipe naționale, dar sincer nu am nicio teamă. Am jucat de multe ori împotriva Voluntariului și au un antrenor bun, dar și noi trebuie să dovedim că merităm să rămânem în prima ligă și promit că o să îndeplinim acest obiectiv”.

Despre implicarea lui Ioan Mărginean, fostul om de încredere al lui Florian Walter, în echipă, antrenorul a declarat că: ”Dânsul nu este la club. Este unul dintre amicii mei din fotbal. Astăzi m-am întâlnit la baza de pregătire cu George Florescu, cu Valentin Lemnaru și am discutat câteva minute. A rămas să ne vedem când ne întoarcem de la București. Sunt oameni de fotbal și totdeauna o să mă întâlnesc cu mare plăcere cu foști jucători, foști conducători. Nu am ce să ascund, nu am datorii în fotbal, n-am plecat de la nicio echipă să rămân dator cuiva”.

Acesta a spus că ar vrea să facă unele transferuri. ”Vă dați seama că mi-aș dori. Cine nu și-ar dori să completeze lotul cu 2-3 jucători valoroși, sau mă rog, mai valoroși decât jucătorii din acest moment, să ridicăm puțin valoarea lotului. Este un lot valoros. Dacă vom găsi jucătorii respectivi, de care suntem convinși că ne vor ajuta, îi vom aduce. Dar ca să facem transferuri doar de dragul de a transfera este destul de complicat. Este o perioadă scurtă și vom face ca lucrurile să funcționeze bine”.

Foto: Ucluj.ro

Comentarii Facebook