Nemții interesați de U Cluj nu renunță la afacere. Negociază în paralel cu două echipe din Liga a 3- a din Germania

 

Nemții de la DK Sportler nu au renunțat total la intenția de a cumpăra Universitatea Cluj, dar, după refuzul lui Florian Walter, și-au îndreptat atenția spre două cluburi din Liga a treia din Germania: Alemannia Aachen și MSV Duisburg. 

 

În ultimele trei săptămâni, oficialii companiei DK Sportler au monitorizat negocierile pe care Florian Walter le-a dus cu frații Bultoc pentru vânzarea clubului. ”Au studiat foarte atent ce se întâmplă și ar fi de acord să îi mai facă o ofertă lui Florian Walter, mai mică decât cea inițială de 650.000 de euro. Este normal să ofere mai puțin pentru că de atunci au trecut două etape și lucrurile au mers tot mai rău. Echipa a pierdut și s-au acumulat mai multe datorii. Investitorii negociază și cu două cluburi din Germania: Alemannia Aachen și MSV Duisburg și totul depinde și de acest lucru”, a declarat pentru Știri de Cluj o sursă din aturajul investitorilor.

 

Nemții i-ar fi plătit lui Walter 650.000 de euro și ar fi achitat datoriile de 2,5 - 3 milioane de euro. ”Florian Walter nu a cerut nicio scrisoare de garanție pentru datorii așa cum s-a spus. El a cerut numai o scrisoare de garanție pentru suma de 650.000 de euro pe care urma să o încaseze el. Ne-au mai cerut să băgăm bani pentru plata salariilor angajaților și a jucătorilor, ceea ce am fost de acord. Am fi plătit datoriile la stat de 1,3 milioane de euro, din care circa 300.000 de euro sunt penalități. Mai sunt datoriile către ONCOS, care sunt în judecată și așteptam o sentință, dar și cele de la baza Clujana. Echipa are de încasat și 800.000 de euro din drepturile de televizare, lucru deloc de neglijat”, a mai precizat sursa citată.

 

Negocierile cu frații Bultoc par a fi o cacialma. Călin Bultoc, cel care a fost la Cluj-Napoca și s-a întâlnit cu Emil Boc în 13 noiembrie, ar fi urmat să semneze actele de cumpărare a clubului până vineri, 16 noiembrie, dar s-a speriat din cauza anchetei declanșate de DIICOT în cazul trasferului gratuit de jucători de la U Cluj la Petrolul Ploiești.

 

PERCHEZIŢII la U CLUJ în cazul jucătorilor transferați de Walter la PETROLUL PLOIEŞTI

 

Frații Bultoc nu vor să cumpere echipa. A fost totul o cacialma a lui Florian Walter pentru a trece de meciul cu Petrolul Ploiești. Acum nu se mai știe nimic despre ei. Am auzit că s-au dus la Emil Boc și au cerut ceva contracte, dar se pare că fără niciun succes. Astea cu contracte de la primării se făceau acum 10 ani, dar acum lucrurile s-au schimbat. Acum e vremea managementului profesionist de fotbal, care poate aduce bani și transforma un club într-o afacere”, a mai spus sursa din apropierea investitorilor nemți.

 

Călin Bultoc este speriat de situația de la U Cluj și de ancheta celor de la DIICOT și bate în retragere.

 

În paralel, angajații de la U Cluj sunt deciși să ceară insolvența echipei, deoarece nu sunt plătiți de 4 -5 luni.

Comentarii Facebook