Miercuri 24 Aprilie

Neluțu Varga a plătit primele de titlu jucătorilor și staff-ului lui Dan Petrescu după Petrolul – CFR Cluj, 2-5


Neluțu Varga a plătit primele de titlu jucătorilor și staff-ului lui Dan Petrescu după Petrolul – CFR Cluj 2-5. Este vorba despre circa 1,1 milioane de euro.

CFR Cluj a pornit în urmărirea liderului Farul Constanța, iar ultimele etape au însemnat victorii pentru trupa lui Dan Petrescu. După cele două eșecuri consecutive cu FCSB și Universitatea Craiova, campioana și-a revenit în SuperLiga.

Dan Petrescu și ai săi au învins în ultimul meci din runda cu numărul 27 la Ploiești, 5-2 cu Petrolul! Este un rezultat deloc caracteristic pentru echipa „Bursucului”, dar chiar și așa antrenorul a avut ceva de reproșat la final.

Jucătorii lui CFR Cluj au încasat prime de titlu între 30.000 și 50.000 de euro, Dan Petrescu a fost premiat cu 100.000 de euro!

Primele de titlu au fost puțin diferite de la jucător la jucător, în funcție de numărul de meciuri jucate, dar și de statutul în cadrul echipei. Cei care au jucat mai puțin au încasat „doar” 30.000 de euro, în timp ce oamenii de bază, în frunte cu căpitanul Camora, veteranul Ciprian Deac, internaționalul Andrei Burcă sau Nana Boateng au luat prima maximă: 50.000 de euro de căciulă!

În ceea ce-l privește pe Dan Petrescu, tehnicianul are trecute în contract bonusurile de titlu, de cupe europene, de victorii. Fanatik a dezvăluit la vremea respectivă că prima de titlu a „Bursucului” este de 100.000 de euro. Petrescu a încasat cel mai mare bonus dintre toți cei de la CFR Cluj.

Decizia achitării acum a primelor de titlu a fost luată de patron după ce echipa a terminat parcursul european. CFR Cluj a părăsit Conference League după barajul pentru optimile de finală, 0-1 și 0-0 cu Lazio Roma. Varga le promisese jucătorilor un bonus total de 200.000 de euro dacă ar fi reușit să lase acasă formația lui Maurizio Sarri.

În urma parcursului european din acest sezon, campioana României va încasa de la UEFA 5,2 milioane de euro. Această sumă a mai redresat balanța financiară a clubului condus de Neluțu Varga.

Comentarii Facebook