Incredibil ! Nationala Togo, sanctionata pentru ca s-a retras din Cupa Africii dupa atacul terorist!

Desi trei persoane din autocarul echipei de fotbal au fost ucise si mai multe ranite in atacul terorist,  decizia de retragere a nationalei Togo fost sanctionata de Confederatia Africana de fotbal.

 

Echipa africana nu va putea participa la urmatoarele doua editii si in plus, va trebui sa plateasca si o amenda de 50 000 de dolari.

 

Antrenorul secund, responsabilul cu presa si soferul autocarului care transporta echipa au fost ucisi, iar doi jucatori au fost raniti, unul dintre ei fiind Serge Akakpo, component al echipei FC Vaslui.

 

Atacul s-a produs cu doua zile inainte de inceperea competitiei, dupa intrarea autocarului togolez in Angola, tara organizatoare, si a fost revendicat de Fortele de Eliberare din Cabinda, care sustin ca au vizat de fapt fortele armate angoleze ce escortau echipa din Togo.

 

Initial jucatorii, aflati in stare de soc, au refuzat sa mai participe la Cupa Africii , cerand amanarea competitiei. Ulterior, acestia s-au razgandit, fiind dispusi sa joace chiar si in aceste circumstante, dar guvernul Togo le-a cerut sa paraseasca competitia.

 

Confederatia Africana de Fotbal a considerat acest lucru o interferenta politica in cadrul competitiei, lucru interzis de regulamentul CAF si a decis suspendarea echipei pentru doua editii .

 

Comentarii Facebook