Naționala de baschet feninin, vizitată de fostele glorii ale U Cluj - FOTO

 

Nationala de baschet feminin va juca la Cluj-Napoca un meci din preliminariile Campionatului European din 2017.

 

Tricolorele au avut parte de o surpriza inedita la unul din antrenamente. Au fost vizitate de cateva din fostele glorii ale Universitatii Cluj (Aurora Dragoș, Simona Morar-Mușat, Ildiko Manasses, Mariana Bagiu-Merca, Anca Floarea) echipa ce castiga 10 titluri consecutive in anii 1983-1992 si reusea in 1986 o victorie istorica in fata formatiei Primigi Vicenza, castigatoarea Cupei Campionilor Europeni in acel an. 

 

Conduse de Aurora Dragoș, de 6 ori cea mai buna jucatoare a Romaniei, legendele Universitatii le-au incurajat pe tricolorele inaintea debutului in campania de calificare la Europene. Nu ne mai incape echipamentul ca intram si noi la joc (rad). Va tinem insa pumnii sa readuceti baschetul romanesc acolo unde merita datorita traditiei. Speram ca sala sa fie arhiplina la intoarcerea echipei nationale feminine la Cluj dupa multi ani– au declarat la unison cele mai valoroase jucatoare din istoria Romaniei. 

 

Fostele glorii vor fi prezente si la partida cu Bosnia-Hertegovina (sambata, ora 19.00, Sala Polivalenta) si vor fi premiate la pauza de conducerea federatiei. 

 

ilete la partida cu Bosnia costa doar 10 lei si se pot achizitiona de la Sala Polivalenta sau de pe site-ul polivalentacluj.ro. Fanii prezenti in sala au sansa sa castige numeroase cadouri oferite de sponsorii federatiei. Marele premiu, ce se va obtine in urma unei tombole, este o bucatarie complet echipata. Toate incasarile obtinute la acest meci merg catre cei ranitii in tragedia din clubul Colectiv. 

 

Actuala nationala a Romaniei este un mixt intre experienta si tinerete. Veterana lotului este Ancuta Stoenescu (35 ani), in timp ce mezina lotului Ana Ferariu are doar 18 ani. Prima si-a asumat deja rolul de closca pentru fetele mai tinere din lot. 

 

Ma bucur ca noi talente ca Ana apar in baschetul romanesc si chiar avem nevoie de sange proaspat. Ma incanta totodata si prezenta fostelor glorii de la U Cluj alaturi de noi, e un sprijin moral important. Campionatul intern este in crestere si sper ca generatia Anei sa vina tare din spate si sa readuca Romania in elita baschetului european – a declarat Ancuta Stonescu (ICIM Arad). 

 

Este o experienta placuta sa imparti vestiarul cu jucatoare de valoare, care mai sunt in plus si niste fete minunate . Am visat inca din copilarie sa pot ajunge la acest nivel si sper sa mai fiu convocata pe viitor la echipa nationala pentru a invata de la colegele cu experienta pe plan international- a completat mezina lotului, Ana Ferariu (CSU Brasov)

Comentarii Facebook