Marile campioane Nadia Comăneci și Andreea Răducan, la Cluj. Ce spun despre Campionatele Europene de Gimnastică FOTO/VIDEO



Clujul organizează, în aceste zile, Campionatele Europene de Gimnastică, iar cu această ocazie, unele dintre cele mai mari nume ale sportului românesc au venit în oraș.

Printre acestea se numără și probabil cea mai cunoscută sportivă din istoria României, Nadia Comăneci, dar și multipla campioană mondială la gimnastică Andreea Răducan.

Cele două foste sportive, dar și celebrul antrenor Octavian Bellu, au vorbit despre semnificația organizării unei astfel de competiții în România, în cadrul unei conferințe de presă susținută la NTT Data, unul dintre sponsorii competiției.

Este o mare bucurie pentru mine să fiu la Cluj-Napoca. Spre deosebire de colegii mei, eu vin destul de des la Cluj, deoarece soțul meu este de aici, așa că mă simt ca acasă...Este un oraș minunat care găzduiește un eveniment, care reprezintă de fapt o sărbătoare a gimnasticii, dacă vreți, a gimnasticii europene, dar mai ales a gimnasticii românești. Cred că este un punct important prin care putem să restartăm gimnastica românească, să ne dăm seama că nu avem voie să oprim motoarele, iar dacă este dificil, lucrurile s-au schimbat și au evoluat pentru toată lumea. Chiar vorbeam cu Nadia, acum ceva vreme, și îi spuneam că gimnastica e la fel de grea sau la fel de ușoară peste tot în lume, așa încât sper să ne regăsim și noi puterea și curajul de a merge mai departe”, a declarat Andreea Răducan.

Nadia Comăneci a vorbit despre importanța pe care o au Campionatele Europene de Gimnastică pentru ea, reamintindu-și de momentul în care a devenit pentru prima dată campioană europeană.

Toată lumea vorbește despte Olimpiada de la Montreal, dar la Europenele din 1975, de la Skien, am câștigat pentru prima dată cupa accea Challenge,care a fost creată în 1957 în România, care după ce am coborât de pe scenă mi-au luat-o și mi-au dat o cupă mică. Copil fiind, nu am înțeles de ce mi-au luat-o pe cea mare și mi-au dat alta mai mică, apoi mi-au explicat că trebuie să câștigi de trei consecutiv și apoi ți-o vom da pe cea mare. Astfel, m-am motivat și am reușit să fac acest lucru în 77-79, iar această cupă Challenge a revenit în România”, a declarat Nadia Comăneci.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică se desfășoară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, până în data de 23 aprilie.


Comentarii Facebook