Maratonul Apuseni incepe sambata, 25 iunie, la Baisoara. Vezi traseul


Maratonul Apuseni debuteaza sambata, 25 iunie, din Statiunea Baisoara. La linia de start sunt asteptati 300 de concurenti, care si-au anuntat prezenta.

Alergatorii pe trasee montane vor pleca din statiunea Muntele Baisorii spre Valea Posaga, La Plopis, Buhuia, Sesul Cald, Pietrele Marunte, Crucea Crencii, Bocsesti, Dealu Ticului, Sagagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Romaneasa, La Stiolne, La Zapozi/Zapodie, Dealu Boinic, Valea Vadului si Colibele Jerenilor.

Concursul este organizat de Clubul Alpin Roman. "Traseul va fi o adevarata provocare pentru participanti, cu peisaje impresionante din Muntele Mare, Scarita-Belioara, Coltul lui Balmos, Valea Ierii si Valea Vadului", precizeaza organizatorii.

"Traseul de maraton are 39,5 kilometru si 1.860 metri diferenta de nivel. Il putem descrie ca avand patru tronsoane, primul si al patrulea fiind comune pentru maraton si semi-maraton. Traseul de semi-maraton masoara 21,5 km si e format din tronsoanele 1 si 4 ale maratonului, legate intre ele printr-o 'bretea' de 1,2 km. Diferenta de nivel: 913 m", au mai precizat organizatorii.

 

Vezi AICI detalii despre traseu!

 

Comentarii Facebook