„M-am luptat ca de la rechin la rechin”: David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 m liber la Campionatul European de la Roma


David Popovici a câștigat seria I a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99. A ajuns, astfel, în finala probei, cu al patrulea timp din cele cinci serii de calificare. „M-am luptat ca de la rechin la rechin.(...) E un timp foarte bun”, a mărturisit sportivul, în vârstă de doar 17 ani, chiar înainte de probă. Finala este programată miercuri, 17 august, seara, de la ora 19:53

David Popovici (17 ani) a câștigat seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99. Înotătorul român a reuşit, astfel, calificarea în finala probei, cu al patrulea timp. Finala este programată miercuri seară, la ora 19.53.

Potrivit news.ro, David Popovici a evoluat la 400 metri liber în ziua în care antrenorul său Adrian Rădulescu împlineşte 32 de ani. La Roma, David Popovici a obţinut aurul continental în probele de 100 m liber şi 200 m liber.

David Popovici, la Campionatul European de înot de la Roma: „M-am luptat ca de la rechin la rechin”

M-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine. E un timp foarte bun, am coborât fix cum voiam, sub 1:43. Nu mi-am propus neapărat un timp pentru această cursă, dar cred că am reușit fix ce voiam. Sunt foarte mulțumit, e o a doua cursă foarte bună, mă îndrept cu viteză spre a treia, cea de 400, un teritoriu necunoscut, dar vom vedea ce iese și de acolo”, a declarat David Popovici pentru TVR.


Comentarii Facebook