Joi 1 Decembrie

LPF a reacționat după ce Sepsi și Mioveni au amenințat cu retragerea din campionat


Mioveni și Sepsi au amenințat cu retragerea din campionat după o serie de probleme la ultimele meciuri din campionat.

Goalkeeperul celor de la Sepsi OSK a acuzat că a fost scuipat de către suporterii echipei antrenate de Gică Hagi. Cei de la Mioveni acuză că arbitrul i-a defavorizat în meciul cu CFR Cluj.

Am primit comunicările celor de la Mioveni, am văzut reacția celor de la Sepsi. Cu siguranță sunt lucruri generate și de emoții. Sunt lucruri spuse la cald.

Referitor la greșelile lui Chivulete, să nu uităm că este un arbitru tânăr, care suportă o oarecare presiune și trebuie să le acordăm tinerilor șansa să evolueze. Însă, îi înțeleg pe cei de la Mioveni și poate că semnnalul lor a ajuns și la FRF.

Îmi amintesc că primarul de la Mioveni i-a rugat pe cei de la CCA să nu îl mai delege la meciurile lor. Dar nu îmi aminesc să fi fost o discuție despre excluderea dânsului din arbitraj.

E clar că trebuie să așteptăm verdictele Comisiei de Disciplină pentru a înțelege cu exactitate ce s-a întâmplat acolo (n.r. la Farul – Sepsi). Cu siguranță, însă, dacă lucrurile stau așa, trebuie că pe viitor să evităm aceste lucruri. Nu aș vrea să generalizăm, să cădem în capcană că românul este xenofob, dar cu siguranță că este nevoie de comunicare între cluburi și asociațiile de suporteri pentru a impiedica acest lucru în viitor.

Trebuie să vedem dacă în realitate sancțiunile mai aspre obțin efectul scontat, dar rămân la părerea că e nevoie de comunicare între fani și club. Dar ideea principală este educația. E adevărat că în Marea Britanie poliția ia măsuri aspre, dar este nevoie de civilizație. Dacă ne dorim să îi educăm pe oameni de pe azi pe mâine e o chestiune utopică”, a spus Justin Ștefan, la Pro X.

Comentarii Facebook