Lovitură grea la buget pentru CFR Cluj. UEFA plăteşte mai puţin


CFR Cluj trebuia să încaseze peste 20 de milioane de euro de la UEFA dacă se califica direct în grupe.

Pentru participarea în Champions League, CFR  trebui să primească mai bine de 20 de milioane de la forul european, dar acesta a aschimbat criteriile de calcul, drept pentru care echipa din Gruia va lua mult mai puţini bani.

Iuliu Mureşan aştepta ca echipa sa să ia peste 20 de milioane de euro, aşa cum a primit CFR acum doi ani şi Oţelul anul trecut, dar suma care va intra în conturi este mult mai mică. "Am luat 11 milioane de euro şi vom mai lua încă 3 milioane de euro. Cei care au vorbit despre alte sume nu se află la curent cu politicile actuale ale UEFA. 14 milioane vom primi în acest an. Anii trecuţi forul european era mult mai darnic cu premiile", a anunţat Arpad Paszkany, conform Prosport.

Explicaţia: UEFA a modificat din acest sezon regulamentul de premiere în ceea ce priveşte market pool-ul, iar dacă anul trecut Oţelul a primit 11,8 milioane de euro din drepturile TV şi de imagine, clujenii nu vor încasa mai mult de 5 milioane de euro. Asta deoarece UEFA a decis ca formaţiile care ajung din calificări în grupe să primească jumătate din suma pe care o primesc cluburile calificate direct. "Da, aşa este. Am pierdut foarte mulţi bani deoarece nu am ajuns direct în grupe", a confirmat Arpad Paszkany.

Comentarii Facebook