Luni 30 Ianuarie

Lincar, nedumerit înainte de meciul cu Steaua: „Eram pe medicamente dacă stăteam să citesc frustrarea care planează asupra echipei”


FC Universitatea revine pe Cluj Arena și va juca joi, de la ora 19:30, împotriva celor de la CSA Steaua București, în primul meci pe teren propriu din play-off. „Studenții” vin după două meciuri fără victorie, în care au remizat cu Petrolul Ploiești și Unirea Slobozia. Așadar, atmosfera care planează asupra echipei nu este tocmai pozitivă, fanii par să fie cu moralul la pământ și nu sunt siguri de parcursul echipei spre Liga 1.

Antrenorul Erik Lincar și mijlocașul Ioan Filip au prefațat duelul cu „roș-albaștrii” în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul Universității a subliniat importanța susținerii echipei în aceste momente și a precizat că face împreună cu jucătorii tot ce este posibil pentru a promova. 

Lincar, mesaj tranșant pentru fanii Universității Cluj

Mă concentrez exact pe ceea ce am de făcut și pe energia mea față de echipă. Sunt ”U” Cluj. Îmi doresc să promovez această echipă și am încercat din luna mai a anului trecut să fac tot ce mi-a stat în putință să aduc această echipă în primul rând în play-off, după care în acest play-off să reușesc să prind un loc promovabil și să ajungem în Liga 1. Am fost de atâtea ori judecat la săptămână, la lună. Eram pe medicamente dacă stăteam să citesc frustrarea sau supărarea care planează asupra acestei echipe și eu nu înțeleg de ce”, a declarat Erik Lincar, potrivit fcucluj.ro. 

Reacția antrenorului vine după ce mai mulți fani ai Universității s-au arătat indignați și dezamăgiți de ultimele partide disputate de „studenți”. Ba chiar, unii fani au scris pe pagina de Facebook a echipei că tehnicianul ar trebui să-și dea demisia.

E prima dată după patru ani când ”U” Cluj este în play-off, când are șanse reale să ajungă în Liga 1 în oricare dintre situațiile care pot apărea. De ce atâta negativism, de ce atâta lipsă de echilibru, de ce atâta stare de nervozitate? Ce vreți să vă zic? Nu pot să garantez nimănui că voi promova, dar voi face eu împreună cu acești jucători tot posibilul să promovăm. Vă rog fiți mai pozitivi! Credeți în acești jucători! E momentul în care să credem, să-i încurajăm și chiar să vină lumea la stadion să-i sprijine și să mergem la Liga 1”, a spus Lincar.

„În acest play-off sunt cele mai bune șase echipe din Liga a II-a”

Va fi un meci interesant, un meci cu o echipă care etapa trecută a reușit să câștige împotriva liderului. Pentru mine nu este o surpriză, mai ales că, după cum spuneam, în acest play-off sunt cele mai bune șase echipe din Liga a II-a și atunci vă dați seama că fiecare joc este foarte echilibrat și se decide la detalii. Chipirliu este un jucător extrem de interesant, pe care și eu mi l-aș dori în echipă, chiar și la Liga 1. E un marcator, un jucător dezechilibrant și foarte periculos pentru poarta noastră. Se bazează mult pe acești doi atacanți, Buhăescu și Chipirliu. Au în componență mulți jucători de calitate, valoare, care și multă experiență la Liga 1, dar în același timp eu am mare încredere și jucătorii noștri, cu care până acum am obținut rezultate pozitive și trebuie să menținem același trend”, a explicat tehnicianul.

La e ei nu s-au schimbat foarte multe. Doar Drăghici e un jucător nou care a apărut în formula de start, care a și avut jocuri foarte bune. A marcat un gol superb cu cei de la Chiajna. E un jucător interesant, dar în meciul acela țin minte că și-au creat foarte puține ocazii de a marca. Au avut un corner din care Beța a avut o situație bună din șase metri, în rest au fost câteva șuturi de la 25, 30 de metri. Încerc să aplic aceeași tactică prin care acești jucători să ajungă cât mai puțin la poarta noastră. Important e să fim foarte concentrați, puternici și să reușim să facem acest lucru”, a mai adăugat antrenorului Universității Cluj. 

Comentarii Facebook