Liberal demis după ce i-a spus campioanei la scrimă, Ana-Maria Popescu: ”Să și-o bage în fund. Gest de mare țoapă. Băbăciune”


Consilierul primarului municipiului Tulcea pe probleme de cultură şi sport, Ştefan Caraman, a demisionat, miercuri, după ce i-a transmis scrimerei Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo., un mesaj jignitor.

Primarul municipiului Tulcea, Ilie Ştefan, a scris ulterior: ”În urma comentariului regretabil postat pe pagina personală de Facebook, domnul Ştefan Caraman şi-a înaintat demisia din funcţia de consilier al primarului pe probleme de cultură şi sport”.

Caraman a taxat-o pe Ana Maria Popescu pentru că aceasta a ignorat salutul şi un buchet de flori oferit de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak: ”Să și-o bage în fund. Gest de mare țoapă. Băbăciune”.

Este vorba despre medalia de aur, pe care Popescu a ratat-o, dar i-a transmis lui Novak să meargă el la Tokyo și să ia aurul. Sportiva și ministrul se contraseră pe tema finanțărilor asigurate scrimei românești. 

Ana Maria Popescu s-a plâns în legătură cu condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar ministrul a spus că: ”După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastică”.

Am în spatele meu patru oameni. Atâta am avut la Jocuri. Pe lângă ei, apropo de finanțare domnule ministru, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alții.

Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Dar nu e o problemă, mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, a mai spus sportiva, marți, la revenirea în țară.

Comentarii Facebook